Τρίτη 20 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΑΘΗΝΑΣ
Ζητούν επιπλέον μέτρα προβολής

Τον κίνδυνο για τις θέσεις εργασίας επικαλούνται μεταξύ άλλων οι ξενοδόχοι της Αθήνας, προκειμένου να ζητήσουν από την κυβέρνηση την άμεση εφαρμογή των μέτρων στήριξης που τους υποσχέθηκε, αλλά και επιπλέον μέτρα προβολής της πόλης, επικαλούμενοι την πτώση στις πληρότητες του περασμένου Δεκέμβρη έως και 50% και περισσότερο.

Οι πληρότητες στα ξενοδοχεία της Αθήνας ήταν 35,5% τον Δεκέμβρη για τα πεντάστερα, 39,8% για τα τετράστερα, 41,6% για τα τριών αστέρων και 31,2% για τα δύο αστέρων. Ο μέσος όρος του μήνα ήταν 34,5%, εμφανίζοντας μείωση κατά 25,9%, ενώ για την περίοδο από 11 έως 31 Δεκέμβρη η πτώση διαμορφώνεται σε 46,4% και οι ξενοδόχοι εκτιμούν ότι ανάλογη θα είναι η κατάσταση μέχρι το Φλεβάρη. Από την άλλη, στη διάρκεια του 2008, μια χρονιά οικονομικής κρίσης που έπληξε ιδιαίτερα τους εργαζόμενους σε χώρες του εξωτερικού, ο τουριστικός κλάδος εμφάνισε αύξηση τζίρου, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών.

Οι ξενοδόχοι της Αθήνας υποστηρίζουν ότι ο έντονος Δεκέμβρης στην Αθήνα χτύπησε τις επιχειρήσεις τους και ζητούν να προβληθεί η ομαλοποίηση της κατάστασης, ωστόσο αγνοούν επιδεικτικά τα ιδιαίτερα αυξημένα κέρδη από το 2004 και μετά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ