Τρίτη 20 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
«Νέα οικονομική πορεία» με παλιά αντιλαϊκά υλικά

Με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «νέα οικονομική πορεία» να «ντύνει» τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την «αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης», επιχείρησε ο Γ. Παπανδρέου την Κυριακή από τα Τρίκαλα να κρύψει ότι οι θέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτελούν συνέχεια της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής, ευθυγραμμιζόμενες απόλυτα με τις ευρωενωσιακές κατευθύνσεις. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δεν παρέλειψε συγχρόνως να συντηρήσει το κλίμα της «εκλογολογίας», αναφέροντας «οι κάλπες θα δώσουν πολύ σύντομα τη λύση».

Ο Γ. Παπανδρέου όπως και κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ χτες κατηγόρησαν την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ότι οδηγούν τη χώρα στην καταστροφή, αλλά την ίδια στιγμή σε απόλυτη ταύτιση με τις κυβερνητικές επιλογές ζητούσαν ενίσχυση του τραπεζικού και μεγάλου κεφαλαίου για να επανέλθει «ρευστότητα» στην αγορά. Στα «πέντε χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ», δήλωσε χτες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου, «εξατμίστηκαν όλα τα αναπτυξιακά αποθέματα που είχε η ελληνική οικονομία». Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, προτάσσοντας τις θέσεις που κατά καιρούς έχει διατυπώσει και ο Γ. Παπανδρέου και κινούνται στη λογική της επιδοματικής πολιτικής για την ...«ενίσχυση του οικογενειακού εισοδήματος» και των «επιδοτούμενων θέσεων "ημιανασφάλιστης" εργασίας» για την αντιμετώπιση της ανεργίας, ζητούν άμεση προσφυγή στις κάλπες, με στόχο όπως ισχυρίστηκε ο Γ. Παπακωνσταντίνου «να αναδειχτεί μια νέα κυβέρνηση με μια διαφορετική οικονομική πολιτική».

Την ίδια στιγμή στη Χαριλάου Τρικούπη ...αξιοποιούν τις προβλέψεις της «Κομισιόν» για να κερδίσουν «πόντους» στη δικομματική αντιπαράθεση, αλλά πάντα με στόχο το επόμενο διάστημα να τις χρησιμοποιήσουν για να ζητήσουν την επιτάχυνση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων και των περικοπών στο όνομα της «δημοσιονομικής πειθαρχίας». Σ' αυτό το μήκος κύματος η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας, Λ. Κατσέλη, σχολιάζοντας τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ελληνική οικονομία, δήλωσε ότι «η χώρα μας έχει πλέον μετατραπεί στον αδύναμο κρίκο της Ευρωζώνης» και πρόσθεσε «αυτό σημαίνει πρώτα απ' όλα αλλαγή της κυβέρνησης, για να αλλάξει η πολιτική. Για την παροχή ρευστότητας στην αγορά και τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας, για την περιστολή της σπατάλης και τη δημοσιονομική εξυγίανση, για την αύξηση των δημοσίων επενδύσεων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2012-03-17 00:00:00.0)
Σταθερά και αταλάντευτα στην υπηρεσία του κεφαλαίου (2009-08-09 00:00:00.0)
Χρειάζεται περιστολή των κοινωνικών δαπανών (2009-03-12 00:00:00.0)
Θεματοφύλακας της δημοσιονομικής πειθαρχίας (2008-11-05 00:00:00.0)
Παρουσίασε εναλλακτική πρόταση διαχείρισης της φτώχειας (2008-10-03 00:00:00.0)
Αμφισβητεί τις διαχειριστικές ικανότητες της ΝΔ (2008-09-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ