Τρίτη 20 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΧΑΓΗ.-- Την έλλειψη των μέσων που του διατίθενται για την υπεράσπισή του στην ακροαματική διαδικασία ενώπιον του «Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης» (του ΝΑΤΟικού παραμάγαζου) για την πρώην Γιουγκοσλαβία ώστε να μην αναλάβει την αυτοϋπεράσπισή του κατήγγειλε χτες ο πρώην ηγέτης των Σερβοβόσνιων, Ράντοβαν Κάρατζιτς.

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-- Τη μαζική συμμετοχή των δασκάλων προκάλεσε η χτεσινή απεργία που κήρυξαν εκπαιδευτικές οργανώσεις μετά από το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση με οικονομικά αιτήματα.

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ.-- Εκπρόσωπος της Αφρικανικής Ενωσης (ΑΕ) ανακοίνωσε χτες ότι η υβριδική δύναμη ΑΕ και ΟΗΕ στο Νταρφούρ του δυτικού Σουδάν θα ανέλθει σε 26.000 κυανόκρανους ως τον ερχόμενο Ιούνη.

ΛΙΜΠΡΕΒΙΛ.-- Γαλλικό στρατιωτικό ελικόπτερο με 10 επιβαίνοντες στρατιωτικούς κατέπεσε τη νύχτα του Σαββάτου σε θαλάσσια περιοχή της δυτικοαφρικανικής Γκαμπόν ενώ μετείχε σε διμερή στρατιωτική άσκηση.

ΠΑΡΙΣΙ.-- Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Φιγιόν ετοιμάζεται να καταθέσει μέχρι τα τέλη της βδομάδας το Σοσιαλιστικό Κόμμα, όπως αιτιολογείται για την «απαράδεκτη και ανεπαρκή» πολιτική της κυβέρνησης Σαρκοζί στην οικονομία.

ΙΣΤΑΝΜΠΟΥΛ.-- Ακόμα ένας απόστρατος Τούρκος στρατηγός οδηγείται στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την υπόθεση της παραστρατιωτικής - εθνικιστικής οργάνωσης Εργκένεγκον, που σύμφωνα με την κυβέρνηση σχεδίαζε την πραξικοπηματική ανατροπή της.

ΠΕΚΙΝΟ.- Νέος θάνατος σημειώθηκε στην Κίνα λόγω της γρίπης των πτηνών και του θανατηφόρου ιού Η5Ν1. Το νέο κρούσμα εντοπίστηκε σε μία 27χρονη γυναίκα και είναι η δεύτερη νεκρή μέσα σε 15 μέρες.

ΜΠΑΝΓΚΟΚ.- Σε τριετή κάθειρξη καταδίκασε χτες το Δικαστήριο της Μπανγκόκ στην Ταϊλάνδη τον κυπριακής καταγωγής, Αυστραλό υπήκοο Χάρη Νικολαΐδη, δημοσιογράφο και συγγραφέα, υποστηρίζοντας ότι το μυθιστόρημά του που εκδόθηκε το 2005, προσέβαλε τη βασιλική οικογένεια της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ