Τετάρτη 21 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
Τέλος στο «σιωπητήριο» των συνδικαλιστών δικαστών

Η άσκηση γνώμης και κριτικής από συνδικαλιστή εισαγγελικό λειτουργό για τα ζητήματα που απασχολούν τη δικαιοσύνη δεν αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα. Με αυτό το σκεπτικό το Επταμελές Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου έβαλε τέλος στο «σιωπητήριο» των συνδικαλιστών (εισαγγελέων και δικαστών) που προσπάθησε να επιβάλλει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σ. Μπάγιας, με συνέντευξή του σε απογευματινή εφημερίδα, καυτηρίασε την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική Δικαιοσύνη. Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης του Πειθαρχικού, ο Σ. Μπάγιας στην επίμαχη συνέντευξη που παραχώρησε, δεν υπάρχουν ανακριβείς, ψευδείς ή συκοφαντικοί ισχυρισμοί. Επίσης, στην ίδια απόφαση επισημαίνεται ότι δε δόθηκε με σκοπό να μειώσει το κύρος της Δικαιοσύνης και η συμπεριφορά του εγκαλούμενου δεν ήταν αναξιοπρεπής ή απρεπής.

Τέλος, το πειθαρχικό του Αρείου Πάγου επισημαίνει ότι οι απαντήσεις που περιέχονται στη συνέντευξη «αποτελούν έκφραση, δημοσίως, γνώμης και άσκησης κριτικής για ζητήματα που αφορούν τη Δικαιοσύνη, στην οποία προέβη ο εγκαλούμενος στο πλαίσιο της συνδικαλιστικής δραστηριότητάς του, ασφαλώς με την ιδιότητα του νεοεκλεγέντος προέδρου της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδας, αλλά συγχρόνως και με αυτή του εισαγγελικού λειτουργού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ