Τετάρτη 21 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ
«Διάλογος» με προοπτική την ιδιωτικοποίηση

Ανοίγουν το δρόμο προς την πλήρη ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, κυβέρνηση, δήμαρχοι και συμβιβασμένες ηγεσίες των συλλογικών οργάνων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σε συνάντηση που είχαν χτες αντιπροσωπεία της ΚΕΔΚΕ, εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΠΟΠ-ΟΤΑ, με τον υφυπουργό Εσωτερικών Θ. Νάκο, αποφασίστηκε να συνεχιστεί και το 2009 το καθεστώς της ανάθεσης της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιώτες από τους δήμους της χώρας που δε διαθέτουν δημοτική υπηρεσία. Παράλληλα, συμφωνήθηκε να ανοίξει ο διάλογος, με ορίζοντα τον Ιούνη, συνολικά για το ζήτημα της καθαριότητας. Δεν προσδιορίστηκαν μεν οι βάσεις του διαλόγου, ωστόσο η γενικότερη κατεύθυνση, όπως έδειξε και η πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΚΕ, είναι να μπορούν οι δήμοι να αναθέτουν την αποκομιδή και την ανακύκλωση σε ιδιώτες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θ. Μπαλασόπουλος, με πρόσχημα τις αυξημένες ανάγκες των τουριστικών κυρίως δήμων, αποδέχτηκε ουσιαστικά την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού! Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΔΑΣ) ΟΤΑ, Γ. Καταχανάς, έκανε σαφές ότι μόνη απάντηση στις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων είναι ο αποκλειστικά δημόσιος χαρακτήρας των υπηρεσιών των δήμων, με σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους.

Σε σχετικό δελτίο Τύπου, η παράταξη καταδικάζει την πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ ότι δίνει στήριγμα στις κατευθύνσεις της κυβέρνησης και της ηγεσίας της ΚΕΔΚΕ, αρνούμενη να υιοθετήσει τη θέση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στον κλάδο, για μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ενώ την ίδια ώρα κάνει ένα βήμα παραπάνω, αποδεχόμενη το καθεστώς της έκτακτης και μερικής απασχόλησης για τους τουριστικούς δήμους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ