Τετάρτη 21 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Καταδίκη των επιθέσεων εναντίον Τουρκοκυπρίων

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Σαφή και ξεκάθαρη απάντηση έδωσαν τα ελληνοκυπριακά κόμματα ΑΚΕΛ, ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, Ενωμένοι Δημοκράτες και το ΑΔΗΚ, και τα τουρκοκυπριακά, Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα, το Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας και το Κόμμα Ενωμένη Κύπρος, τα οποία και συμμετέχουν στις δικοινοτικές συναντήσεις που πραγματοποιούνται στο «Λήδρα Πάλλας», στις επιθέσεις σοβινιστικών ομάδων, εναντίον Τουρκοκυπρίων, στη Λευκωσία το περασμένο Σάββατο, καταδικάζοντάς τες.

Οπως σημείωσαν σε ανακοίνωσή τους, «αναμένουμε ότι τα άτομα που είναι υπεύθυνα θα αναγνωριστούν και θα προσαχθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Πιστεύουμε ότι τέτοιες ενέργειες επηρεάζουν αρνητικά το κλίμα μεταξύ των δύο κοινοτήτων, υπονομεύοντας έτσι τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων και τις προσπάθειες για συνολική λύση του Κυπριακού», ενώ επαναβεβαίωσαν και την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τον αγώνα για την επανένωση της χώρας, καλώντας τον κόσμο να απομονώσει αυτές τις σοβινιστικές ομάδες και να μην τους επιτρέψουν να υποσκάψουν το όραμα για μία ενωμένη, ειρηνική και ευημερούσα Κύπρο.

Στο μεταξύ, χθες, ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ ενημέρωσε τον υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας Ντέιβιντ Μίλιμπαντ για τη διαδικασία των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό.

Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος Τύπου του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, Χασάν Ερκασιτζά, σε δηλώσεις του, υπογράμμιζε ότι στο ταξίδι του πρώτου στην Αγκυρα επαναβεβαιώθηκαν οι «αγαστές σχέσεις» του ψευδοκράτους με την τουρκική ηγεσία. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Τουρκία, ο Μ. Ταλάτ συναντήθηκε με τον Τούρκο Πρόεδρο, Αμπντουλάχ Γκιουλ, τον πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν, τον αρχηγό των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, Ιλκέρ Μπασμπούγ, τον ΥΠΕΞ Αλί Μπαμπατζιάν, ενώ πήρε μέρος και σε εκδηλώσεις της οργάνωσης για την Κοινή Διοίκηση Τουρκικών Τεχνών και Πολιτισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ