Πέμπτη 22 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ τέθηκε τελικά η υπόθεση της πειθαρχικής δίωξης κατά του προέδρου Πρωτοδικών Ν. Σαλάτα. Η πειθαρχική δίωξη είχε ασκηθεί από τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου Β. Νικόπουλο, γιατί ο πρόεδρος Πρωτοδικών δε συμμορφώθηκε και αγνόησε τη γνωστή «τηλεφωνική διάσκεψη» της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου που έβαζε φραγμό στις ελάχιστες ελπίδες των συμβασιούχων για μονιμοποίηση. Ως γνωστόν, ο Ν. Σαλάτας, που είναι και μέλος του ΔΣ της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, είχε δικαιώσει σε υπόθεση ασφαλιστικών μέτρων συμβασιούχους του υπουργείου Πολιτισμού, παρόλο που η γνωστή απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου του 2007 έκρινε τα αντίθετα για τους συμβασιούχους. Γι' αυτή την ενέργεια του Ν. Σαλάτα, ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Β. Νικολόπουλος έδωσε παραγγελία να του ασκηθεί πειθαρχική δίωξη, αλλά ο αντιπρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Γ. Παπανικολάου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

ΜΕ ΛΟΥΚΕΤΟ απειλούνται οριστικά τα Κέντρα Πρόληψης, καθώς συνεχίζεται ο εμπαιγμός σε βάρος των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Πρόληψης στην Κω, οι οποίοι είναι απλήρωτοι εδώ και έξι μήνες, καταγγέλλουν ότι μετά από πρόταση της δημοτικής αρχής αποχωρεί ο Δήμος από το Κέντρο, γεγονός που σηματοδοτεί το κλείσιμό του. Υπενθυμίζεται ότι τα Κέντρα Πρόληψης συγχρηματοδοτούνται κατά 50% από τον ΟΚΑΝΑ και το υπουργείο Υγείας και 50% από την ΚΕΔΚΕ και το υπουργείο Εσωτερικών. Ηδη, τα τελευταία χρόνια οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν την υποχρηματοδότηση του έργου τους και έχουν γίνει μπαλάκι από το ένα υπουργείο στο άλλο. Ο δήμος Κω είναι ο πρώτος δήμος που αποχωρεί από τα ΚΠ.

ΓΙΑ «ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ παρέμβαση και άσκηση πίεσης στο έργο της Δικαιοσύνης» κατηγορεί η Ενωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ όσους επιδίδονται σε ύβρεις και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς κατά του Ανωτάτου Διοικητικού Δικαστηρίου, με αφορμή την απόφαση του Επιτροπής Αναστολών για «πάγωμα» της ίδρυσης του εμπορικού κέντρου δίπλα στο υπό ανέγερση γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό. Η Ενωση σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι η απόφαση του ΣτΕ διέταξε προσωρινά να σταματήσουν οι οικοδομικές εργασίες για να μη δημιουργηθούν τετελεσμένες καταστάσεις, ενόψει της εκδίκασης της κύριας αίτησης που θα συζητηθεί στις 5 Μάρτη. Επίσης, προσθέτει ότι «αθεμελίωτοι ισχυρισμοί για έλλειψη αμεροληψίας των δικαστών είναι απολύτως απαράδεκτοι και επικίνδυνοι» και πως τέτοιες συμπεριφορές οδηγούν σε απαξίωση του συνταγματικά επιτασσόμενου δικαστικού ελέγχου προς τη διοίκηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ