Πέμπτη 22 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Σήμερα η απεργία ενάντια στις διώξεις

Εργαζόμενες από Λάρισα, Πειραιά και Μαγνησία και άλλες περιοχές συγκεντρώνονται στις 11 π.μ. στην Ομόνοια

Απεργιακή απάντηση δίνουν σήμερα οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων, της Λάρισας, του Πειραιά και της Μαγνησίας, με απόφαση των σωματείων τους, στη «βιομηχανία» των δικαστικών διώξεων που έχει στηθεί σε βάρος τους από δικηγορικό γραφείο. Στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην Ομόνοια.

Το δικηγορικό γραφείο του εργατολόγου Χρ. Νικολουτσόπουλου έχει καταθέσει μέχρι στιγμής περίπου 200 αγωγές, απαιτώντας χρηματικές αποζημιώσεις της τάξης των 3.000 ευρώ από κάθε εργαζόμενη, επειδή αρνήθηκαν να του καταβάλλουν τον πρώτο μεικτό μισθό τους, σαν αμοιβή για τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, που - όπως ισχυρίζεται- οφείλεται σε δικές του ενέργειες.

Η Επιτροπή Αγώνα Πρωτοβάθμιων Σωματείων και Συνδικαλιστών Καθαριστών - Καθαριστριών Δημόσιων Σχολείων ξεκαθαρίζει ότι η αλλαγή της εργασιακής σχέσης των 7.824 καθαριστών - καθαριστριών ήταν αποτέλεσμα του 20ετούς αγώνα τους και υπογραμμίζει: «Εμείς οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολείων, που 20 χρόνια τώρα αγωνιζόμαστε για την κατάργηση της μερικής απασχόλησης, για μονιμοποίηση όλων των καθαριστριών χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για πλήρη και σταθερή εργασία, για μισθούς που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας, για καθαρά τα σχολεία κάτω από αντίξοες συνθήκες, τους δηλώνουμε ότι θα πάρουν και αυτή τη φορά ταξική, αγωνιστική απάντηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ