Πέμπτη 22 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
«Ιππότης ντ' Αρντανιάν»

«Δεν τίθεται το ερώτημα εάν η αγορά είναι δύναμη του καλού ή του κακού. Η δύναμή της να παράγει πλούτο και να διευρύνει τις ελευθερίες είναι απαράμιλλη (...) οι προηγούμενες γενιές αντιμετώπισαν τον φασισμό και τον κομμουνισμό (...) είμαστε θεματοφύλακες αυτής της κληρονομιάς» (η ακριβής μετάφραση του λόγου του Ομπάμα στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

«Λίγο θάλασσα και τ' αγόρι μου»

«"Αν σε είχα γνωρίσει, κυρ Περικλή, πριν από 3 χρόνια, θα ήμουν άλλος άνθρωπος, είπε ο κουκουλοφόρος που έφερνε φαγητό στον Περικλή Παναγόπουλο" (...) "ποτέ δεν είναι αργά. Κάνε την αρχή από τώρα που το κατάλαβες. Και κοίτα να χαρείς τη ζωή σου, γιατί το χρήμα δεν είναι το μέσο για να ευτυχήσεις. Ακου και μένα που ξέρω. Η αγάπη είναι ευτυχία... αποτέλειωσε την προτροπή του ο Π.Π. (...) και όταν επικοινώνησαν μαζί μου, όπως είχα ζητήσει από τους απαγωγείς και βεβαιώθηκα ότι ο Περικλής ήταν καλά - θα το πιστέψετε; - ακούμπησα το μέτωπό μου στο τζάμι και είδα ότι είχε βγει το ουράνιο τόξο..." (...) ύστερα από δύο ημέρες η Κατερίνα πήρε το τηλεφώνημα που περίμενε με αγωνία: "Πήγαινε, κυρα-Κατερίνα, να πάρεις τον άντρα σου. Τον αφήσαμε, κάθεται στο παγκάκι και κρυώνει. Πήγαινε γρήγορα"» (η αληθινή ιστορία της απαγωγής του εφοπλιστή, διά χειρός Ελένης Μπίστικα, χτες στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

«Κοινωνία ώρα μηδέν»

«Ακούγοντας χτες το βράδυ τον Μπαράκ Ομπάμα, άκουγες μια κοινωνία που κατάλαβε πως έφτασε στον πάτο (...) μια κοινωνία που έψαξε ανάμεσα σε ό,τι καλύτερο είχαν βγάλει τα πανεπιστήμιά της, η "αγορά" και η πολιτική της σκηνή για να βρει ένα νέο ηγέτη» (ο Α. Παπαχελάς στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ