Παρασκευή 23 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΥΠΠΟ
«Πληρώνονται» με... υποσχέσεις

Αόριστες, προεκλογικής «μυρωδιάς», υποσχέσεις εισέπραξαν οι συμβασιούχοι του υπουργείου Πολισμού, από τον υπουργό, Αντ. Σαμαρά, σε προχτεσινή συνάντηση, που ουσιαστικά επέβαλαν οι συμβασιούχοι, με έκτακτη συγκέντρωσή τους στο υπουργείο.

Ο υπουργός δέχτηκε αντιπροσωπεία των συμβασιούχων (περίπου στις 6 μ.μ.), αρκετές ώρες μετά την έναρξη της συγκέντρωσης, προσπαθώντας να φανεί «διαλλακτικός» και ότι «συμμερίζεται» την τραγική κατάσταση των εργαζομένων, οι οποίοι διόλου δεν καθησύχασαν. Το αντίθετο μάλιστα, αφού το ΥΠΠΟ προτίθεται, για πρώτη φορά, να κοινοποιήσει στον Αρειο Πάγο την πρόσφατη (αρχές του Γενάρη) θετική εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων 45 εργαζομένων, γεγονός που σημαίνει ότι το υπουργείο μηχανεύεται... πώς να μην τους επαναπροσλάβει. Διότι αν του κοινοποιηθεί η απόφαση, ο Αρειος Πάγος θα επικαλεστεί τη γνωστή απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που απαγορεύει τη μισθοδοσία από άλλες - πλην του προϋπολογισμού - πηγές. Ετσι, το ΥΠΠΟ προσπαθεί να εμφανιστεί ότι «θέλει... αλλά δεν μπορεί»! Αυτό ο υπουργός το έκανε σαφέστερο λέγοντας μεν ότι δεν προτίθεται να απολύσει κόσμο με ασφαλιστικά μέτρα... μη δεσμευόμενος δε ότι θα πληρωθούν! Επόμενα οι εργαζόμενοι απάντησαν πως δε θα δουλέψουν τζάμπα και θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.

Οσον αφορά στους 3.000 απολυμένους συμβασιούχους και μέσω της «μεθόδου» του 24μηνου του ΠΔ «Παυλόπουλου» (σ.σ. απόλυση μετά από 24 μήνες εργασία), ο υπουργός δήλωσε απλώς «κατανόηση» για το ότι οι υπηρεσίες χάνουν το προσωπικό τους! Το μόνο που υποσχέθηκε ήταν η ενεργοποίηση των 320 προσλήψεων, διαφόρων ειδικοτήτων μέσω ΑΣΕΠ (προσλήψεις που δεν αφορούν στους απολυμένους), συν 120 αρχαιοφυλάκων, πάλι μέσω ΑΣΕΠ. Επειδή «καταλαβαίνει» ότι χιλιάδες απολυμένοι έχουν μεγάλη εξειδικευμένη προϋπηρεσία στο ΥΠΠΟ, υποσχέθηκε να προκηρύξει (χωρίς να διευκρινίσει πότε) 1.000 θέσεις εκτός ΑΣΕΠ, για να συμπεριληφθεί και κόσμος με προϋπηρεσία.

Πάντως, οι εργαζόμενοι με ασφαλιστικά μέτρα που παραμένουν απλήρωτοι, θα συνεχίζουν να μην πληρώνονται, προσφέροντας ωστόσο πολύτιμες υπηρεσίες, ενώ δεν υπάρχει καμιά δέσμευση ούτε για τις χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις. Οι συμβασιούχοι, μετά από τη συνάντηση, αποφάσισαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ