Παρασκευή 23 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Πανελλαδική στάση εργασίας στις 28 Γενάρη

Συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας - Πρόνοιας, στις 12.30 το μεσημέρι οργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις, στο πλαίσιο της κινητοποίησης

Πανελλαδική στάση εργασίας (12 το μεσημέρι έως το τέλος του εργασιακού ωραρίου) στις 28 Γενάρη πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο με αιχμή τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων στο Δημόσιο (ΟΠΑΔ) και το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ). Σε ανακοίνωσή της, η Ταξική Δημοσιοϋπαλληλική Συσπείρωση (ΤΑΔΗΣΥ) καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στη στάση εργασίας και στη συγκέντρωση που οργανώνει στο υπουργείο Υγείας - Πρόνοιας την ίδια μέρα στην Αθήνα, στις 12.30 το μεσημέρι.

Η ΤΑΔΗΣΥ αναφέρεται και στην απόφαση του Ευρωδικαστηρίου στις 17 Δεκέμβρη 2008, με την οποία έγινε σαφές ότι κατ' εντολή της ΕΕ, η κυβέρνηση σχεδιάζει να ανεβάσει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 65 χρόνια για όλες τις εργαζόμενες γυναίκες στο Δημόσιο και να βαπτίσει την κύρια σύνταξη «ανταποδοτική σύνταξη επαγγελματικού ταμείου». Η ΤΑΔΗΣΥ καλεί τους εργαζόμενους σε ενιαίους, ταξικούς αγώνες μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ, ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές και τους φορείς της, ενάντια στη γραμμή της ταξικής συναίνεσης των πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Καλεί τέλος σε συσπείρωση και πάλη για: Αμεση επίλυση του προβλήματος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Πλήρη δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους δημόσιους υπάλληλους. Αμεση κρατική χρηματοδότηση του ΟΠΑΔ. Αμεση επιχορήγηση του ΤΠΔΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό, με όλα τα αναγκαία κονδύλια. Κανένας δανεισμός του Ταμείου και άλλα.

Χτες η ΑΔΕΔΥ ενημέρωσε την κυβέρνηση ότι αποσύρει τον εκπρόσωπό της και τον αναπληρωτή του από τη διοίκηση του ΟΠΑΔ λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει με ευθύνη της κυβέρνησης. Ενώ το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας καλεί από χτες τα μέλη του να δέχονται τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ κανονικά με τα βιβλιάριά τους και να μην παίρνουν χρήματα όσοι έχουν σύμβαση με τον Οργανισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ