Παρασκευή 23 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι εντυπώσεις Ομπάμα και τα ΜΜΕ...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΘΑ ΛΥΠΗΣΟΥΜΕ διάφορα Μέσα Ενημέρωσης - που το θεώρησαν εξαιρετικά σημαντική είδηση - όμως δεν εντυπωσιαστήκαμε καθόλου με το «κλείσιμο του Γκουαντάναμο» που ανακοίνωσε ο Μπάρακ Ομπάμα.

Ιδίως όταν δεκάδες τέτοια ευαγή ιδρύματα λειτουργούν πλέον σε διάφορα σημεία του πλανήτη, σε πλοία, σε αμερικάνικες βάσεις και στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Οσο για τις διαβεβαιώσεις του νέου Αμερικανού προέδρου περί του ότι «δε θα γίνονται πλέον σκληρές ανακρίσεις», θα ήταν για γέλια αν δεν αφορούσαν κάτι τόσο σημαντικό.

Τι μας είπε δηλαδή; Οτι θα γίνονται πλέον ...μαλακές ανακρίσεις; Οτι όσοι απαγάγονται και μπουντρουμιάζονται δε θα βασανίζονται πια τόσο πολύ αλλά λιγότερο;

Γενικότερα αυτό το παραμύθι του «κακού Μπους» και του «καλού Ομπάμα» δε νομίζετε ότι είναι αρκετά αφελές; Μάλλον σε χαζούς απευθύνεται...

Εκτός βέβαια από όσους εσκεμμένα το υποστηρίζουν και έχουμε αρκετούς εδώ στην Ελλάδα. Αυτοί δεν είναι στην πλειοψηφία τους χαζοί. Πονηροί είναι...

Η ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ των νησιών του Αιγαίου αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντησης Καραμανλή - Παπαληγούρα, όπως τουλάχιστον ανακοινώθηκε. Ομως δε νομίζουμε ότι αυτό είναι ακριβές.

Το «πόσο θα αυξηθούν οι επιδοτήσεις προς τους εφοπλιστές» περιγράφει σίγουρα καλύτερα τα όσα συζητήθηκαν.

Οχι ότι έχουμε καμιά δυνατότητα παρακολούθησης των συνομιλιών του πρωθυπουργού με τους υπουργούς του. Ενα απλούστατο και λογικό συμπέρασμα βγάζουμε από όσα βλέπουμε τα τελευταία χρόνια.

Δηλαδή το συνεχές παζάρι παροχών προς κάθε εφοπλιστή προκειμένου να διασφαλιστεί το στοιχειώδες που είναι το δικαίωμα ενός νησιώτη να μετακινηθεί στη χώρα του.

Κατά τα άλλα η «απελευθέρωση της ναυτιλιακής αγοράς, είναι υπέρ του καταναλωτή» όπως μας λένε...


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ