Παρασκευή 23 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ ΑΧΑΡΝΩΝ
Αστυνομική θηλιά στους μετανάστες

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε μέτρα έντασης της αστυνομοκρατίας στην περιοχή

Τον περασμένο Οκτώβρη, ο Αφγανός μετανάστης ξυλοκοπήθηκε άγρια μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής
Τον περασμένο Οκτώβρη, ο Αφγανός μετανάστης ξυλοκοπήθηκε άγρια μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής
Δράσεις που στοχεύουν στην ακόμα μεγαλύτερη ένταση της αστυνομοκρατίας σε βάρος των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα στην Αχαρνών, ανακοίνωσε χτες ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χρ. Μαρκογιαννάκης. Υλοποιώντας την κυβερνητική πολιτική που συνδέει την αύξηση της εγκληματικότητας με τη μετανάστευση, δήλωσε πως θα υπάρξει «καλύτερη, εντονότερη αστυνόμευση». Τα αστυνομοκρατικά μέτρα εξαγγέλθηκαν μετά από επίσκεψη του Χ. Μαρκογιαννάκη στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα «αστυνόμευσης» της περιοχής.

Ωστόσο, η «αστυνόμευση» είναι που το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει προκαλέσει ξυλοδαρμούς Αφγανών προσφύγων, δημόσιο ξεγύμνωμα με πρόφαση σωματική έρευνα, αθρόες προσαγωγές. Ο Χρ. Μαρκογιαννάκης δήλωσε ότι αποφασίστηκε να υπάρξει έντονη αστυνόμευση στην περιοχή και ιδίως γύρω από την πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα. Εκεί, όπου πολλοί μετανάστες κοιμούνται στα παγκάκια ή και στο δρόμο. Χωρίς δουλειά και χαρτιά οι περισσότεροι, εγκλωβισμένοι στην εξαθλίωση και την «παρανομία». Πολλοί είναι και οι Αφγανοί που υπάρχουν εκεί και που εκδιώχθηκαν από το Βοτανικό, από τη στιγμή που άρχισαν οι εργασίες για το γήπεδο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών πρόσθεσε ότι «το τμήμα θα ενισχυθεί, αλλά θα υπάρξουν και άλλου είδους δράσεις, οι οποίες θα βοηθήσουν ώστε να έχουμε ένα αίσθημα ασφαλείας των κατοίκων καλύτερο από αυτό που υπάρχει σήμερα. Δεν μπορούμε να μπούμε σε λεπτομέρειες για το από πού θα είναι οι αστυνομικοί που θα κάνουν τη δουλειά τους. Εκείνο το οποίο θα γίνει θα είναι αυτό που είπα προηγουμένως: Καλύτερη, εντονότερη αστυνόμευση. Για να έχουμε εντονότερη αστυνόμευση, πρέπει να έχουμε περισσότερους αστυνομικούς. Να έχουμε περισσότερες περιπολίες πεζές και εποχούμενες και περισσότερους ελέγχους».

Στην ουσία, αυτές οι ...δράσεις είναι ένταση της αστυνομοκρατίας στην περιοχή, με την αύξηση των αστυνομικών δυνάμεων από υπηρεσίες της Αμεσης Δράσης, της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων, της Υπηρεσίας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης, αλλά και της Ασφάλειας, που θα ελέγχουν αθρόα και μαζικά όποιον αλλοδαπό ζει, κινείται και εργάζεται στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ