Παρασκευή 23 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ
Υποκρισία και επικίνδυνη εκμετάλλευση

Υποκρισία και στυγνή εκμετάλλευση του θέματος της βίας (για εντυπώσεις και έσοδα). Στο πλαίσιο αυτό κινήθηκαν (και) χτες κυβέρνηση και Σούπερ Λίγκα. Επιβεβαιώνοντας ότι - συνειδητά - αποφεύγουν την ουσία και ενδιαφέρονται για το θεαθήναι. Καθίστανται λοιπόν συνένοχοι σε όσα, συχνά πυκνά, βιώνουμε.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Ιωαννίδης, συναντήθηκε χτες με τον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας, Κ. Πηλαδάκη, και - ουσιαστικά - έπαιξε συμβουλευτικό ρόλο! Προτείνοντας να επανέλθει η ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές (την οποία οι ΠΑΕάρχες κατήργησαν γιατί έχαναν έσοδα...). Ή διαπιστώνοντας ότι εμπρηστικές δηλώσεις παραγόντων (που πάντα μένουν ατιμώρητες...) συμβάλλουν στην όξυνση. Μέχρι και... την Αμερική ανακάλυψε, αναφερόμενος σε πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, σε ορισμένες ομάδες υπάρχουν κάποιοι οπαδοί που αποτελούν εστίες πρόκλησης επεισοδίων. Εκεί εξαντλήθηκε ο ρόλος του κυβερνητικού στελέχους και της κυβέρνησης συνολικά...

Οσο για τους επιχειρηματίες του ποδοσφαίρου, αρκεί μόνο ένα γεγονός για να φανεί με πόση «σοβαρότητα» αντιμετωπίζουν το θέμα. Από σχετική σύσκεψη εκπροσώπων που έγινε, απουσίαζαν 6 από τις 16 ΠΑΕ... Επιπλέον - αφού βρίσκουν και κάνουν - ξεπέρασαν κάθε όριο προκλητικότητας, με τα 7 μέτρα τα οποία υποτίθεται πως θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του φαινομένου.

Μέτρο αντιμετώπισης της βίας (καμώνονται πως) θεωρούν την κατάργηση της παραχώρησης του 10% των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των ΠΑΕ στην αστυνομία ή πιο ορθολογική προσέγγιση της τιμής καταβολής!.. Ή την από τηλεοράσεως κριτική της διαιτησίας. Λες και όταν δεν υπήρχε, δε γίνονταν επεισόδια. Ή για όσα γίνονται πριν από παιχνίδια ή/και μακριά από γήπεδα ευθύνεται η κριτική διαιτητών.

Ταυτόχρονα, επιδιώκουν αύξηση της αστυνομοκρατίας αλλά και πιο ασφυκτικό έλεγχο στο γήπεδο (που με τις ευλογίες των κυβερνήσεων έχει μετατραπεί σε φέουδό τους). Ζητούν περισσότερες συλλήψεις και προτείνουν αναβάθμιση του ρόλου υπεύθυνων ασφαλείας των ΠΑΕ για την αντιμετώπιση μαζί με την αστυνομία πιθανών κρίσεων και δημιουργία ενός σώματος συντονιστών ασφαλείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ