Παρασκευή 23 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πολύμορφη και έμπρακτη αλληλεγγύη

Σε κάθε γωνιά της χώρας συνεχίζονται αμείωτα οι εκδηλώσεις και άλλες πολύμορφες πρωτοβουλίες των ταξικών δυνάμεων και μαζικών φορέων, με τις οποίες εκφράζεται έμπρακτα η συμπαράστασή τους στον αγώνα των Παλαιστινίων για να αποκτήσουν δική τους πατρίδα.

Χτες, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (ΕΚΛ) έστειλε στην έδρα της Διπλωματικής Αντιπροσωπείας της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα την πρώτη παρτίδα του υλικού που συγκεντρώθηκε. Η παράδοση του φαρμακευτικού υλικού συνεχίζεται στο ΕΚΛ (2ος όροφος, 8 π.μ. - 2 μ.μ.), ενώ η κατάθεση χρημάτων γίνεται σε λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας, με αριθμό 397/29611051 (αντιστοιχεί στο ΕΚΛ).

Σήμερα, ξεκινά στην Ικαρία τριήμερο κινηματογραφικών προβολών, αφιερωμένο στον παλαιστινιακό κινηματογράφο, με πρωτοβουλία συνδικάτων και μαζικών φορέων του νησιού, με την υποστήριξη και των δήμων της Ικαρίας. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν σήμερα στον Εύδηλο, συνεχίζονται αύριο στον Αγιο Κήρυκο και ολοκληρώνονται μεθαύριο, Κυριακή, στις Ράχες.

Λαμπαδηδρομία διοργανώνεται σήμερα, στην περιοχή του Ζωγράφου, στις 6.30 μ.μ., με σημείο αφετηρίας την πλατεία Γαρδένιας. Επίσης, στις 5.30 μ.μ., θα ξεκινήσει πικετοφορία από την πλατεία Χαλανδρίου.

Τη Δευτέρα, 26 του Γενάρη, στις 12 μ., θα παραδοθεί στην έδρα της Διπλωματικής Αντιπροσωπείας της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα η δεύτερη παρτίδα φαρμακευτικού υλικού που συγκέντρωσε το ΠΑΜΕ αλλά και κουβέρτες που αγόρασε μαζί με Εργατικά Κέντρα και συνδικάτα.

Επίσης τη Δευτέρα, η ΚΟΒ Πάρου του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αρχίλοχος», στις 7 μ.μ., με κεντρικό ομιλητή τον Ν. Παπαναστάση, συντ/ρχη ε.α., μέλος της ΚΕΘΑ.

Εκδήλωση αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης διοργανώνεται την ερχόμενη Τετάρτη 28 του Γενάρη στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αντώνης Σαμαράκης» στα Ταμπούρια στις 6.30 μ.μ. Θα μιλήσουν εκπρόσωπος των Παλαιστινίων και ο Δημήτρης Καλτσώνης, μέλος της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ, λέκτορας του Παντείου Πανεπιστημίου. Θα ακολουθήσει προβολή βίντεο με το ιστορικό της Παλαιστίνης και θα απαγγελθεί παλαιστινιακή ποίηση.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η συγκέντρωση υλικού και χρημάτων στην Αθήνα, στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΜΕ (Εμμανουήλ Μπενάκη 28, τηλ. 210.3301.842), από τις 8.30 π.μ. μέχρι τις 8 μ.μ. Χρήματα συγκεντρώνουν από κοινού και η ΕΕΔΥΕ, η ΟΓΕ και η ΕΕΔΔΑ, στο λογαριασμό 11629603975 της Εθνικής Τράπεζας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ