Τετάρτη 18 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες Καμμένου

Προκαταρκτική έρευνα διέταξε χτες η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με αφορμή τα όσα ισχυρίστηκε τη Δευτέρα σε τηλεοπτικούς σταθμούς ο βουλευτής της ΝΔ Παν. Καμμένος, για τα «διαπλεκόμενα». Την έρευνα θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Δημ. Παπαγγελόπουλος, με στόχο να εξακριβωθεί η βασιμότητα ή μη των καταγγελιών.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Παν. Καμμένου, αρχικά στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΛΦΑ και κατόπιν στο MEGA, πρώην και νυν στελέχη του ΟΤΕ «έχουν χρηματιστεί από τον τροφοδότη λογαριασμό του Σωκρ. Κόκκαλη». Μεταξύ αυτών «και ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Νικ. Μανασής». Στην επισήμανση του παρουσιαστή των ειδήσεων του ΑΛΦΑ Ν. Ευαγγελάτου ότι «αυτή είναι πολύ σοβαρή καταγγελία», ο βουλευτής της ΝΔ απάντησε ότι διαθέτει στοιχεία που αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του.

Αργότερα, στη νυχτερινή εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στο ΜΕGΑ, ανέφερε συγκεκριμένο αριθμό τραπεζικού λογαριασμού του επιχειρηματία Σωκρ. Κόκκαλη, υποστηρίζοντας ότι από αυτόν διοχετεύτηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά σε διοικητικά στελέχη του ΟΤΕ, τα οποία διαθέτουν τραπεζικούς λογαριασμούς σε ξένες χώρες. Σημείωσε, επίσης, ότι «πρέπει επιτέλους να ανοίξουν αυτοί οι λογαριασμοί, κάτι που δεν έγινε μέχρι σήμερα με ευθύνη των ελληνικών δικαστικών αρχών».

Σε μια λακωνική παρέμβασή του στην ίδια εκπομπή, ο Νικ. Μανασής δήλωσε ότι δεν τον αφορά η υπόθεση και ότι δεν έχει αντίρρηση να ελεγχθούν οι τραπεζικοί του λογαριασμοί. Παράλληλα, τόνισε πως αν ο κ. Καμμένος δεν πάει μέσα σε δέκα μέρες με τα στοιχεία που διαθέτει στον εισαγγελέα, θα πάει ο ίδιος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ