Σάββατο 24 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΘΕΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ
Ευθεία βολή κατά του 15χρονου

Με ευθεία πρόταξη του χεριού του πυροβόλησε ο Επ. Κορκονέας τον 15χρονο μαθητή Αλ. Γρηγορόπουλο, ο οποίος βρισκόταν σε χαμηλότερο επίπεδο από τον ειδικό φρουρό. Αυτό υποστηρίζουν στην έκθεσή τους οι δύο τεχνικοί σύμβουλοι της οικογένειας του 15χρονου, Γ. Ραυτόπουλος, ειδικός εξεταστής πυροβόλων όπλων, και Σ. Μεσογίτης, ιατροδικαστής, αξιολογώντας τα ευρήματα της βλητικής εξέτασης στον τόπο της δολοφονίας.

Οι δύο εμπειρογνώμονες, που ήταν παρόντες στη βλητική εξέταση του χώρου, δε δέχονται τον εποστρακισμό της σφαίρας. Ειδικότερα, σχετικά με τον εποστρακισμό επισημαίνουν ότι «πρόκειται για μια πολυσυζητημένη λέξη για την οποία έχει αναπτυχθεί φιλολογία και παραφιλολογία, που στην ουσία δεν προσδίδει τίποτα». Επίσης, σημειώνουν ότι ο δράστης πραγματοποίησε ευθεία βολή, η οποία είχε απειροελάχιστη διαφορά (της τάξης των 9 μοιρών) από την απόλυτη ευθεία. Εξηγώντας αυτή την απόκλιση διευκρινίζουν ότι είναι «φυσιολογική απόρροια του χεριού κάποιου που θέλει να στοχεύσει σε χαμηλότερο επίπεδο».

Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εγκληματικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. μίλησε για εποστρακισμό της σφαίρας, η οποία προσέκρουσε στην τρίτη κατά σειρά μπάλα από μπετόν που βρίσκεται στον πεζόδρομο της οδού Τζαβέλα, ενώ ο συνήγορος των ειδικών φρουρών σε δηλώσεις του είχε ισχυριστεί ότι ο Επ. Κορκονέας είχε πυροβολήσει στον αέρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ