Σάββατο 24 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - ΑΝΕΡΓΟΙ ΝΑΟΥΣΑΣ
Συλλαλητήριο την Πέμπτη

Παρέμβαση στο υπουργείο Απασχόλησης έκανε χτες το Εργατικό Κέντρο του νομού

Ουσιαστική προστασία των ανέργων και άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης για να μη μπει νέο «λουκέτο» στα εργοστάσια της περιοχής, να διασφαλιστεί το δικαίωμα στη σταθερή εργασία, ζήτησαν το Εργατικό Κέντρο Νάουσας (ΕΚΝ), το κλαδικό Συνδικάτο «Κλωθώ» και η Επιτροπή Αγώνα που συγκρότησαν οι εργαζόμενοι στα «Κλωστήρια Γ'», που μαζί με αντιπροσωπεία της ΟΕΚΙΔΕ, συναντήθηκαν χτες με τον γγ του υπουργείου Απασχόλησης.

Θεωρώντας ουσιαστικά δεδομένη την αύξηση των ανέργων, ο εκπρόσωπος του υπουργείου προσπάθησε να κρύψει την ανοιχτή στήριξη που προσφέρει η κυβέρνηση στο κεφάλαιο, με υποσχέσεις για ένταξη των απολυμένων σε τροπολογία που προβλέπει «εισοδηματική ενίσχυση» για όσους δεν πληρούν ακόμα τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης.

Αναδείχτηκε, έτσι, ακόμα μια φορά η ανάγκη να μαζικοποιηθεί αποφασιστικά και να δυναμώσει ο αγώνας του λαού της περιοχής ενάντια στην πολιτική που αυξάνει την ανεργία (η οποία στην περιοχή αγγίζει το 50%) υπηρετώντας την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου. Σ' αυτήν την κατεύθυνση, η διοίκηση του ΕΚΝ αποφάσισε, στην προχτεσινή της συνεδρίαση, τη διοργάνωση νέου συλλαλητηρίου, την Πέμπτη 29 Γενάρη, με ραντεβού, στις 6 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

Στην ίδια κατεύθυνση, μεγάλη σημασία αποκτά η στήριξη της Επιτροπής Αγώνα που δημιούργησαν οι εργαζόμενοι στον Ομιλο «Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία», ώστε να μην κλείσει κανένα εργοστάσιο, να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος, να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα και το δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους που μένουν απλήρωτοι για πέμπτο μήνα. Ταυτόχρονα, το Εργατικό Κέντρο αποφάσισε να στηρίξει με κάθε τρόπο τους εργαζόμενους στη διαλογή και ψύξη που αντιμετωπίζουν οξυμένα προβλήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ