Σάββατο 24 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο Απόστολος Κακλαμάνης κατά των καταλήψεων

Παπαγεωργίου Βασίλης

Χτες, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη Βουλή για την Παιδεία, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης του ΠΑΣΟΚ διέκοψε την Αλ. Παπαρήγα, λέγοντας πρέπει «να βρούμε άκρη με τις καταλήψεις εάν τις θέλουμε ή δεν τις θέλουμε», εννοώντας τα κόμματα, προφανώς γιατί το κόμμα του είναι ενάντια στους αγώνες και στις μορφές πάλης που επιλέγει συλλογικά το κίνημα και επίσης της αντίληψης να χειραγωγηθεί το κίνημα στο σύστημα. ΠΑΣΟΚ, που έχει δώσει δείγματα γραφής, είναι ο άνθρωπος. Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ του απάντησε:

«Δε θα λύσουμε μέσα στη Βουλή το ζήτημα με τις καταλήψεις. Θα λυθεί μέσα στα πανεπιστήμια από τους ίδιους τους φοιτητές και τους σπουδαστές. Εμείς δεν είμαστε ούτε εκπρόσωποι του φοιτητικού κινήματος και του σπουδαστικού...».

Ο Απ. Κακλαμάνης επέμενε, λέγοντας ότι το θέμα δεν το λύνουν τα πανεπιστήμια «και εμείς εδώ νίπτουμε τας χείρας μας», για να πάρει την απάντηση από την Αλ. Παπαρήγα:

«Δε νίπτουμε τας χείρας μας. Παλεύουμε μέσα στα πανεπιστήμια. Ακου, νίπτουμε τας χείρας μας! Πού το είδατε αυτό; Εμείς τουλάχιστον δε νίπτουμε τας χείρας μας και παίρνουμε και την ευθύνη και λέμε τα σύκα - σύκα και τη σκάφη - σκάφη». Πληρωμένη απάντηση σε έναν «προοδευτικό»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ