Τετάρτη 28 Γενάρη 2009 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι εκβιασμοί δείχνουν το φόβο τους

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν έχει αρχίσει να εφαρμόζεται ο «κοινωνικός αυτοματισμός» η Αλ. Παπαρήγα επισήμανε:

«Εδώ πρόκειται για τον εκβιασμό των βιομηχάνων, για τον εκβιασμό των επιχειρηματιών, οι οποίοι ακριβώς δε θέλουν αυτό τον αγροτικό ξεσηκωμό, γιατί καταλαβαίνουν ότι αποτελεί ένα καλό παράδειγμα και μια καλή ευκαιρία για τη μεγάλη εργατική αντεπίθεση και τη συμμαχία της αγροτιάς με τους εργατοϋπαλλήλους. Δείχνει το φόβο τους. Οποιος εκβιάζει, φοβάται. Και το κίνημα πρέπει να τον κάνει ακόμη πιο φοβισμένο».

Σε άλλη ερώτηση σχετικά με το πώς εξηγείται το να υπάρχουν διαφορετικά αιτήματα ανάμεσα στους αγρότες, η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος σημείωσε:

«Πάνω απ' όλα να αναζητήσετε στο εξής ζήτημα τη διαφορετικότητα των αιτημάτων. Αλλο αίτημα έχει - και είναι πολύ φυσιολογικό - ο αγροτοεργάτης, άλλο αίτημα έχει αυτός που έχει πολύ μικρή ιδιοκτησία και ήδη έχει χρεοκοπήσει και άλλα αιτήματα έχουν οι μεσαίοι αγρότες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν το φάσμα της χρεοκοπίας τα επόμενα χρόνια.

Παρ' όλα αυτά εμείς πιστεύουμε ότι είτε αυτοί που έχασαν τη γη τους χτες είτε αυτοί που τη χάνουν σήμερα είτε αυτοί που θα τη χάσουν αύριο, πρέπει να αναζητήσουν κοινό πλαίσιο. Σε αυτή την κατεύθυνση εμείς εργαζόμαστε. Να προσθέσω και το εξής πράγμα: Είναι πάρα πολύ θετικό ότι στη συνείδηση της αγροτιάς έχουν παραμεριστεί οι "αγροτοπατέρες". Αλλά, όμως, ο "αγροτοπατερισμός", όπως και ο "εργατοπατερισμός", αναγεννάται με νέα πρόσωπα. Ας τα προσέξουν αυτά τα νέα πρόσωπα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ