Τετάρτη 28 Γενάρη 2009 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
Διαδηλώνουν σήμερα στην Αθήνα

Στις 6 μ.μ., στην πλατεία Κάνιγγος. Διεκδικούν μέτρα για την ανεργία που θερίζει και την υπογραφή ικανοποιητικής κλαδικής Σύμβασης

Απάντηση στην εργοδοτική προκλητικότητα δίνουν οι οικοδόμοι της Αθήνας με τη σημερινή τους κινητοποίηση
Απάντηση στην εργοδοτική προκλητικότητα δίνουν οι οικοδόμοι της Αθήνας με τη σημερινή τους κινητοποίηση
Ξανά στους δρόμους βγαίνουν σήμερα οι οικοδόμοι της Αθήνας, διαδηλώνοντας για τη Σύμβαση και απαιτώντας μέτρα για την ανεργία που τσακίζει τον κλάδο. Η συγκέντρωση του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας έχει οριστεί για τις 6 μ.μ. στην πλατεία Κάνιγγος, απ' όπου θα ξεκινήσει πορεία προς τα γραφεία των κατασκευαστών. Η κινητοποίηση σηματοδοτεί την κλιμάκωση των αγώνων στον κλάδο, καθώς οι μεγαλοεργοδότες εμφανίζονται προκλητικοί στις διαπραγματεύσεις που έχουν ήδη ξεκινήσει για τη νέα Σύμβαση. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πρώτη διαπραγματευτική συνάντηση με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας, οι κατασκευαστές επέλεξαν να στείλουν υπαλλήλους τους, θέλοντας να υποβαθμίσουν το ζήτημα της Σύμβασης και να απαξιώσουν τα αιτήματα του κλάδου.

Σχολιάζοντας τη στάση των κατασκευαστών, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας σημειώνει σε ανακοίνωσή του μπροστά στη σημερινή κινητοποίηση: «Είναι φανερό πως έχουν στόχο να υποβαθμίσουν την όλη διαδικασία, να την τραβήξουν σε μάκρος, ώστε να "φέρουν" προ τετελεσμένων τους οικοδόμους. Θέλουν να οχυρωθούν πίσω από τη Σύμβαση της ΓΣΕΕ, από την οικονομική κρίση και να πετάξουν ψίχουλα στους εργάτες. Δε θα το επιτρέψουμε. Καμιά ευθύνη δεν έχουμε για την κρίση τους. Η υπογραφή αυξήσεων, που θα ανακουφίζουν πραγματικά από την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, έχει μεγάλη σημασία. Με τον οργανωμένο, ταξικό αγώνα μας στους χώρους δουλειάς, στα εργοτάξια, στα γιαπιά, θα επιβάλουμε το δίκιο μας».

Η απάντηση των οικοδόμων στην εργοδοτική προκλητικότητα ήταν άμεση. Με τα συλλαλητήρια που διοργάνωσε σε όλη τη χώρα η Ομοσπονδία και τα κατά τόπους Συνδικάτα, δόθηκε αποφασιστική συνέχεια στο πρόγραμμα δράσης που χάραξε η Ομοσπονδία, η υλοποίηση του οποίου ξεκίνησε με συνεντεύξεις Τύπου σε κάθε πόλη και τις δυναμικές κινητοποιήσεις στην κεντρική διοίκηση και στα υποκαταστήματα του ΟΑΕΔ σε όλη την Ελλάδα. Στη βάση αυτού του σχεδιασμού, στις 27 του Φλεβάρη έχει προγραμματιστεί παράσταση διαμαρτυρίας στην Αθήνα, στο υπουργείο Απασχόλησης, με τη συμμετοχή των διοικήσεων όλων των πρωτοβάθμιων συνδικάτων του κλάδου. Ενώ στις 28 του Φλεβάρη συνεδριάζει το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας για να χαράξει τα επόμενα αγωνιστικά βήματα του κλάδου, στην προοπτική της απόφασης για απεργιακή κινητοποίηση που ήδη υπάρχει.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο πόδι σήμερα οι οικοδόμοι (2009-06-24 00:00:00.0)
Νέος γύρος κινητοποιήσεων για τη σύμβαση (2009-05-30 00:00:00.0)
Σκληραίνει η αναμέτρηση (2009-04-15 00:00:00.0)
Κλιμακώνουν και οι οικοδόμοι (2009-02-24 00:00:00.0)
Στο κενό η προσπάθεια καταστολής (2009-01-29 00:00:00.0)
Πανελλαδική παρέμβαση στις 28 Ιούνη (2007-06-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ