Τετάρτη 28 Γενάρη 2009 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ
Ξεκινούν οι κινητοποιήσεις

Αιχμή οι τεράστιες ελλείψεις, αλλά και η αλληλεγγύη στην Κ. Κούνεβα, με αίτημα να φύγουν οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα Επείγοντα πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι του Ευαγγελισμού σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη, στις 8.30 το πρωί, με απόφαση του Σωματείου τους. Μ' αυτόν τον τρόπο δίνουν συνέχεια στις πολύμηνες κινητοποιήσεις για τα οξυμένα προβλήματα του νοσοκομείου, με κυριότερο αυτό των ελλείψεων σε προσωπικό, εκφράζοντας ταυτόχρονα την αλληλεγγύη τους στην καθαρίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα, που δέχτηκε δολοφονική επίθεση με βιτριόλι. Το κλαδικό Συνδικάτο Καθαριστών/ Καθαριστριών Αττικής, σε συντονισμό με τις καθαρίστριες του Ευαγγελισμού, παλεύουν για να φύγουν οι εργολάβοι απ' τα νοσοκομεία, για τη μονιμοποίηση των εργαζομένων στα ιδιωτικά συνεργεία και τη διασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

«Μετά από πολύμηνες αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, παρά την αύξηση της εντατικοποίησης, παρά τη μείωση των χειρουργικών επεμβάσεων κατά 100 το μήνα και παρά τις μεγαλόστομες υποσχέσεις ότι μέχρι το Γενάρη θα προσληφθούν 140 νοσηλευτές, τίποτα δεν έχει γίνει», υπογραμμίζει το Σωματείο Εργαζομένων (ΣΕΝΕ). Τονίζει ακόμα ότι δεν έχει γίνει τίποτα για ένταξη των εργαζομένων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, οι εργολάβοι αλωνίζουν, εισπράττοντας πάνω από 8 εκατομμύρια ευρώ ετησίως κι έχουν τους εργαζόμενους με 500-600 ευρώ. Επίσης, όλοι οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου πληρώνουν απ' την τσέπη τους εκατοντάδες εξετάσεις, επειδή δεν έχουν τιμολογηθεί από το κράτος και δεν τις αναγνωρίζει ο ΟΠΑΔ ώστε να γίνονται δωρεάν.

«Εξω οι εργολάβοι απ' τα νοσοκομεία! Οι εργαζόμενοι των συνεργείων να καλύψουν τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες με σταθερή και μόνιμη σχέση εργασίας!», απαιτεί το σωματείο και ζητάει να γίνουν όλοι οι εργαζόμενοι των συνεργείων μέλη των σωματείων. Τέλος, καλεί όλους τους εργαζόμενους του Ευαγγελισμού (ανεξάρτητα από ειδικότητα ή σύμβαση εργασίας) να διαδηλώσουν για όλα τα δικαιώματα των ασθενών και υγειονομικών, αλλά και για συμπαράσταση στην Κ. Κούνεβα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ