Τετάρτη 28 Γενάρη 2009 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ - 3ο ΛΥΚΕΙΟ ΠΟΛΙΧΝΗΣ
Είκοσι πέντε χρόνια σε διπλοβάρδια

Οι Σύλλογοι Γονέων των δυο σχολείων ζητούν κτίριο για να στεγαστεί το Λύκειο και να σταματήσει η διπλοβάρδια

Δυο σχολεία στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης (το 3ο Γενικό Λύκειο και το 4ο Γυμνάσιο) συστεγάζονται και λειτουργούν σε διπλοβάρδια εδώ και 25 χρόνια! Οπως και σε πάρα πολλές αντίστοιχες περιπτώσεις, που η διπλοβάρδια «ανθεί και βασιλεύει» παρά τις περί του αντιθέτου διακηρύξεις της κυβέρνησης, οι Σύλλογοι Γονέων των σχολείων ξεσηκώνονται και διεκδικούν το αυτονόητο: Ενα καινούριο σχολείο για το 3ο ΓΕΛ Πολίχνης που να λειτουργεί αποκλειστικά σε πρωινή βάρδια (ώστε να μπορέσει αντίστοιχα και το 4ο Γυμνάσιο να λειτουργήσει σε πρωινή βάρδια).

Με επιστολή τους στον Τύπο, την οποία μάλιστα απέστειλαν και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οι Σύλλογοι Γονέων των δυο σχολείων τονίζουν: «Αναβάθμιση της εκπαίδευσης ασφαλώς δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς τις αναγκαίες υποδομές. Ποιοτικό σχολείο δε γίνεται με θεωρητικές διακηρύξεις. Ως πολίτες δε ζητούμε τίποτε περισσότερο από την πολιτεία παρά αυτό που έχει την υποχρέωση να προσφέρει στα παιδιά μας: Ενα σχολείο. Ζητούμε το αυτονόητο: Σχολείο για τα παιδιά μας. Ζητούμε το ελάχιστο: Κτιριακή υποδομή. Τον αναγκαίο χώρο για να μπορέσουν τα παιδιά μας να μορφωθούν ανεμπόδιστα, να στεγάσουν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους. Δεν μπορούμε να δεχτούμε άλλο την υποσχεσιολογία και την παραπομπή του θέματος για μια ακόμη φορά στις ελληνικές καλένδες. Η θεωρητική κατανόηση του προβλήματος, την οποία εισπράττουμε εδώ και πολλά χρόνια από τα χείλη των αρμόδιων φορέων, ας γίνει επιτέλους πράξη».

Οι γονείς επισημαίνουν ότι στην περιοχή των Μετεώρων του Δήμου Πολίχνης, όπου βρίσκονται τα σχολεία, παρατηρείται πολύ μεγάλη ανοικοδόμηση και ραγδαία αύξηση του πληθυσμού, με αποτέλεσμα την αύξηση του μαθητικού δυναμικού και των αναγκών για σχολική στέγη. Υπογραμμίζουν, δε, ότι πολλοί γονείς προκειμένου να διασφαλίσουν καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης στα παιδιά τους, τα στέλνουν σε σχολεία όμορων δήμων που λειτουργούν πρωινή βάρδια.

Σημειώνουν, δε, ότι η μη επίλυση του προβλήματος εδώ και χρόνια «οφείλεται περισσότερο στην αδιαφορία όσων κατά καιρούς είχαν τη σχετική αρμοδιότητα και όχι σε άλλους εξωγενείς παράγοντες (όπως π.χ. η ύπαρξη κατάλληλων οικοπέδων)».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ