Τετάρτη 28 Γενάρη 2009 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Δε νομιμοποιούμε ένα «διάλογο» προαποφασισμένων επιλογών

Επιστολή της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ προς τον υπουργό Παιδείας σχετικά με το διάλογο για την Παιδεία

«ΟΧΙ στο διάλογο απάτη», έχει πει επανειλημμένα στο παρελθόν το κίνημα

ICON

«ΟΧΙ στο διάλογο απάτη», έχει πει επανειλημμένα στο παρελθόν το κίνημα
Το ΚΚΕ δε νομιμοποιεί με τη συμμετοχή του ένα διάλογο που επιχειρεί η κυβέρνηση, με στόχο να προετοιμαστούν προαποφασισμένες επιλογές που έχουν γίνει στο πλαίσιο της ΕΕ και οι οποίες προσαρμόζουν το σύστημα επιλογής στην ανώτατη εκπαίδευση ενισχύοντας ταξικά φίλτρα, γιγαντώνοντας την παραπαιδεία. Τα παραπάνω υπογραμμίζει ανάμεσα σε άλλα, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στην απαντητική επιστολή της προς τον υπουργό Παιδείας. Θυμίζουμε ότι ο υπουργός απέστειλε προχτές επιστολές στους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, ζητώντας τους να ορίσουν ένα βουλευτή ως εκπρόσωπο του κόμματός τους στην Πολιτική Επιτροπή που θα έχει την εποπτεία του «διαλόγου».

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ απαντάει στον υπουργό Παιδείας ως εξής:

«Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συζήτησης στη Βουλή για την Παιδεία, το Κόμμα μας τοποθετήθηκε δημόσια στην πρόταση διαλόγου που κατέθεσε η κυβέρνηση.

Καταθέσαμε την πρότασή μας συνολικά για την εκπαίδευση, στο πλαίσιο της οποίας στεκόμαστε και στο σύστημα πρόσβασης από ένα ενιαίο 12χρονο σχολείο γενικής μόρφωσης σε μια ενιαία ανώτατη αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση. Καταστήσαμε σαφές ότι το Κόμμα μας δε νομιμοποιεί με τη συμμετοχή του ένα διάλογο που επιχειρεί η κυβέρνηση, με στόχο να προετοιμαστούν προαποφασισμένες επιλογές που έχουν γίνει στο πλαίσιο της ΕΕ. Επιλογές που ενισχύουν το διπλό σχολικό δίκτυο (ΤΕΕ - Ενιαία) στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και προσαρμόζουν το σύστημα επιλογής ενισχύοντας ταξικά φίλτρα, γιγαντώνοντας την παραπαιδεία.

Στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής μπορούν να αναπτυχθούν οι θέσεις των κομμάτων συζητώντας πάνω στις επιλογές που κάνει η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ