Τετάρτη 28 Γενάρη 2009 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δε χωράνε στην ίδια μασχάλη

Δεν είναι η πρώτη φορά, δε θα είναι η τελευταία, τουλάχιστον για όσο καιρό ο λαός δε στέλνει στο καλάθι των αχρήστων τους οπορτουνιστές και τα «επιχειρήματά» τους, που ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ βλέπει σε κάθε αγώνα ευκαιρία για δημαγωγία και άγρα ψήφων προς όφελός του, αποδίδοντας τα πάντα σε μια δήθεν κακή και ανίκανη κυβέρνηση. Αποψη, που στην προέκτασή της οδηγεί αυτόματα στο συμπέρασμα πως αν αυτή αντικατασταθεί από μια «καλή» και «ικανή» όλα θα στρώσουν. Το γεγονός ότι η χώρα μας είναι μέλος της ΕΕ, ότι απ' αυτή της την ιδιότητα απορρέουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις, το γεγονός ότι η ευρωενωσιακή στρατηγική αποφασίζεται απ' το μεγάλο κεφάλαιο και υλοποιείται απ' τις κυβερνήσεις, συνεπώς όταν αυτό δε θίγεται είναι άσφαιρα τα αντικυβερνητικά πυρά, αποτελούν λεπτομέρειες για τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.

Ετσι, και χτες ο Αλ. Αλαβάνος απ' την Κρήτη δήλωσε ότι είναι «ο πρωθυπουργός και η πολιτική της ΝΔ» που «οδηγεί τη χώρα σε γενικό σημαιοστολισμό με μαύρες σημαίες». Και η ΕΕ; Και η ΚΑΠ; Εδώ, έδωσε ρέστα ο Αλ. Αλαβάνος στέλνοντας στην ΕΕ το μήνυμα: «Σταματήστε την αποσύνδεση των ενισχύσεων από την παραγωγή, σταματήστε την εγκατάλειψη των αγροτών, οι αγρότες θα ξεσηκωθούν, χρειάζεται αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από αυτήν που προτείνετε σήμερα, δηλαδή στην κατεύθυνση της στήριξης της παραγωγικής διαδικασίας».

Εκκλήσεις προς την ΕΕ. Να κάνει κάτι για να αποτρέψει τον ξεσηκωμό. Τον οποίο προφανώς φοβάται ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και απεύχεται. Και τι είναι αυτό το κάτι; Αναθεώρηση της ΚΑΠ, όχι κατάργηση. Ούτε τη λέξη δεν τολμούν να προφέρουν. Ο Αλ. Αλαβάνος γνωρίζει ότι η ΕΕ δε θα αναθεωρήσει την πολιτική της, γιατί αυτή την πολιτική θέλουν τα συμφέροντα που εκφράζει. Αλλά τι να πεις όταν θέλεις να είσαι καλός με την ΕΕ και να φαίνεσαι καλός και με τους αγρότες; Ξεχνούν φαίνεται ότι δυο καρπούζια δε χωράνε στην ίδια μασχάλη.


Β. Ν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ