Πέμπτη 19 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Γνωρίζοντας το βυζαντινό πολιτισμό

Στους μαθητές, αλλά και στο ευρύτερο κοινό απευθύνονται οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Βυζαντινού Μουσείου, με στόχο τη γνωριμία με τις λειτουργίες του μουσείου, την προσέγγιση του βυζαντινού πολιτισμού και την ανάδειξη και προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Από τον Οκτώβριο, λοιπόν, και μέχρι το καλοκαίρι του 2001, αρχαιολόγοι, συντηρητές και ειδικοί τεχνίτες θα ξεναγούν μικρούς και μεγάλους στις μόνιμες συλλογές και στις περιοδικές εκθέσεις, ενώ προγραμματίζονται δημιουργικά εργαστήρια χειροτεχνίας και κατασκευών για οικογένειες και νέους.

Στο πλαίσιο του προγράμματος εντάσσεται και η ενότητα «Μια μέρα στο Βυζαντινό Μουσείο», που η πρώτη φάση της θα διαρκέσει από τις 19 - 21/10, από τις 9 π.μ. - 1 μ.μ. Αφορά σχολικές ομάδες δημοτικού και γυμνασίου, ενώ στις 21/10 η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Το ειδικευμένο προσωπικό θα ξεναγήσει τους επισκέπτες σε τρεις ενότητες του βυζαντινού πολιτισμού: Το βυζαντινό ναό, τη βυζαντινή εικόνα, το δημόσιο και ιδιωτικό βίο και θα ακολουθούν δημιουργικά εργαστήρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ