Πέμπτη 29 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΔΚΕ
Πρόγραμμα ανακύκλωσης και συγκάλυψης της ανεργίας

Επιχείρηση που θα λειτουργεί με χαμηλό κόστος εργασίας εκμεταλλευόμενη φθηνή εργατική δύναμη επιχειρούν να μετατρέψουν την Τοπική Διοίκηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΚΕ οι παρατάξεις των δύο κομμάτων ενέκριναν πρόγραμμα 3ετούς διάρκειας για 20.000 θέσεις εργασίας, με σύμβαση ορισμένου χρόνου.

Την πρόταση για το πρόγραμμα, την έχει κάνει εδώ και καιρό η παράταξη του ΠΑΣΟΚ και την αποδέχτηκε η ΝΔ στο τελευταίο συνέδριο της Ενωσης. Το κόστος του προγράμματος (600 εκατ. ευρώ) θα καλυφθεί κατά 40% από τον ΟΑΕΔ και κατά 60% από την ΚΕΔΚΕ η οποία θα πάρει, και για το σκοπό αυτό, δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ύψους 1 δισ. ευρώ. Μάλιστα, το πρόγραμμα εμφανίζεται από τις παρατάξεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ως σημαντική συμβολή στην ενίσχυση της απασχόλησης. Μια προπαγάνδα την οποία απογύμνωσε πλήρως ο εκπρόσωπος της ΔΑΣ Χρ. Τέγος.

«Το πρόγραμμα που προτείνετε θα στοιχίσει για τα τρία χρόνια 600 εκατ. ευρώ που σημαίνει 30.000 ευρώ συνολικά για κάθε εργαζόμενο ή 10.000 ευρώ το χρόνο. Αν τους εργαζόμενους τους έχουμε κανονικά ασφαλισμένους θα παίρνουν 428,5 ευρώ το μήνα. Αν τους έχουμε με δελτίο παροχής υπηρεσιών θα παίρνουν 543 ευρώ το μήνα κι αν είναι ανασφάλιστοι, όπως στα Stage, θα παίρνουν 714 ευρώ το μήνα. Δηλαδή, με χρήματα των Δήμων και των εργαζομένων η Τοπική Αυτοδιοίκηση μετατρέπεται σε επιχείρηση με χαμηλό εργατικό κόστος». Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος της ΔΑΣ υπογράμμισε ότι η ΚΕΔΚΕ αντί να προχωρεί σε τέτοιες μεθοδεύσεις - παίρνοντας μάλιστα και δάνειο - θα έπρεπε να διεκδικήσει από το κράτος αυτά που εκείνο χρωστάει και δεν αποδίδει στην ΤΑ.

Ο εκπρόσωπος της παράταξης του ΣΥΝ αντιτάχθηκε στο πρόγραμμα με το σκεπτικό ότι αυτό δεν είναι η κατάλληλη επιλογή στις συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα... Και συμπλήρωσε ότι θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε κάποια άλλη χώρα που τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ