Σάββατο 31 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΟ ΤΑΞΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΠΙΣΩ ΑΠ' ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΘΕΣΗ: «Δίνοντας "αποζημιώσεις" η κυβέρνηση όχι μόνο δε βοηθά τους αγρότες αλλά τους στερεί χρόνο και πόρους για να αντιμετωπίσουν ένα μέλλον χωρίς επιδοτήσεις. Η κομμουνιστική λογική που δυστυχώς ασπάστηκε και ο νυν υπουργός Γεωργίας, "όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά" οδηγεί στη φτώχεια. Η κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη γιατί σπεύδει να μπουκώσει στόματα για λίγους μήνες με δανεικά λεφτά αντί να ευνοήσει την καινοτομία και να χτυπήσει το σημερινό σύστημα που με τα μονοπώλια και τους μεσάζοντες κατατρώει τον κόπο του αγρότη και ληστεύει τις τσέπες μας» (ο Γ. Καλατζής, διδάσκων Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης Πανεπιστημίου Κρήτης / ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ).

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΣΗ: «Αγροτικές περιοχές αναμένεται να επισκεφθεί το επόμενο χρονικό διάστημα ο πρωθυπουργός, προκειμένου να συναντηθεί με εκπροσώπους αγροτών και άλλων παραγωγικών τάξεων και να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την κατάσταση που επικρατεί (...) έδωσε εντολή στους συνεργάτες του να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε το συντομότερο δυνατόν να επισκεφθεί τις περιοχές που θα επιλεγούν (...) ο πρωθυπουργός έχει εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά του για το γεγονός πως δεν ήταν ενήμερος για την κατάσταση που επικρατεί στον αγροτικό κόσμο και πολύ περισσότερο για τις κινητοποιήσεις που ήταν διατεθειμένοι να κάνουν» (το θέμα στη ΧΩΡΑ).

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ: «Ποσό 100 εκατομμυρίων ευρώ θα δοθεί φέτος σε χιλιάδες νέους μέχρι 40 ετών από όλη την Ελλάδα που θελήσουν να γίνουν αγρότες, είτε για να δημιουργήσουν δικές τους εκμεταλλεύσεις, είτε ακόμη και αν έχουν εκμετάλλευση (αρχηγοί) κατά τους τελευταίους 14 μήνες (...) ο στόχος θα εξαρτηθεί από την ταχύτητα των εντάξεων και των πληρωμών. Εδώ είναι που θα πρέπει οι κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου και οι περιφερειακές διευθύνσεις αγροτικής ανάπτυξης των νομαρχιών να μην "μπλοκάρουν" στα τείχη της γραφειοκρατίας» (το θέμα στον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ).

ΤΟ ΑΥΡΙΟ: «Υπάρχουν και ορισμένες αδυναμίες που αφορούν την ανάγκη επιτάχυνσης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και επίσπευσης στην αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού συστήματος, όπως διαπιστώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην αξιολόγησή της για το εθνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας» (από το κύριο άρθρο στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ