Τρίτη 3 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
«ΔΙΑΛΟΓΟΣ» ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ
Το ΚΚΕ δε νομιμοποιεί προαποφασισμένες επιλογές

Ενώ η κυβέρνηση συνεχίζει να προετοιμάζει και να προπαγανδίζει το «διάλογο» για τις αλλαγές στο λύκειο και το σύστημα πρόσβασης, το ΚΚΕ παραμένει στη θέση του να μη νομιμοποιήσει με τη συμμετοχή του το «διάλογο» που έχει στόχο «να προετοιμαστούν προαποφασισμένες επιλογές που έχουν γίνει στο πλαίσιο της ΕΕ».

Θυμίζουμε ότι το ΚΚΕ έχει καταθέσει στη Βουλή τις προτάσεις του για την εκπαίδευση όπου περιλαμβάνεται και η θέση του για το σύστημα πρόσβασης. Παράλληλα, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα είχε στείλει απαντητική επιστολή στον υπουργό Παιδείας, όταν ο τελευταίος είχε ζητήσει από το ΚΚΕ να ορίσει εκπρόσωπο στην Πολιτική Επιτροπή που θα έχει την εποπτεία του «διαλόγου». Η Αλέκα Παπαρήγα, αφού ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ δε θα συμμετέχει στο διάλογο που επιχειρεί η κυβέρνηση, συμπλήρωνε ότι οι θέσεις των κομμάτων μπορούν να αναπτυχθούν στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, συζητώντας πάνω στις επιλογές που κάνει η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας.

Χτες, ο υπουργός Παιδείας έστειλε στη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ επιστολή στην οποία αναφέρει ότι «στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ανήκει πάντα η αρμοδιότητα συζήτησης των επιλογών της Κυβέρνησης και του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων».

«Παρόλα αυτά - συνεχίζει ο υπουργός - θα μου επιτρέψετε να ελπίζω, ότι κατά τη διάρκεια του διαλόγου, θα θελήσετε να αντιδράσετε με τον υπεύθυνο τρόπο που χαρακτηρίζει το κόμμα σας και που αυτό αποτελεί εξ αντικειμένου έναν τρόπο συμμετοχής στον διάλογο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ