Πέμπτη 19 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
Αλληλεγγύη στους Παλαιστινίους

Ανακοινώσεις του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Β. Ελλάδας και του ΤΕΙ Λαμίας

Την αγανάκτηση των σιδηροδρομικών Βόρειας Ελλάδας για τις δολοφονίες και τους τραυματισμούς εκατοντάδων Παλαιστινίων αμάχων, ακόμα και παιδιών, από τα στρατεύματα κατοχής του Ισραήλ, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών Βόρειας Ελλάδας (ΣΣΒΕ) - τμήμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.

Με την ανακοίνωσή του αυτή, ο ΣΣΒΕ καταγγέλλει την επίθεση του Ισραήλ στη Ραμάλα και τη Γάζα, που, όπως σημειώνει, «επεκτείνει το λουτρό αίματος ενάντια στον παλαιστινιακό λαό και ανοίγει και τους "ασκούς του Αιόλου" για ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή». Καταδικάζει ακόμα το ρόλο των Αμερικανών στην περιοχή και την ένοχη σιωπή των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ο ΣΣΒΕ καλεί τους σιδηροδρομικούς της Β. Ελλάδας να εκφράσουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στο δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό και τη διεθνή κοινότητα «να δρομολογήσει ουσιαστικές διαδικασίες για τη δημιουργία πραγματικά ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους».

To TEI Λαμίας

Με ψήφισμά του για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στην Παλαιστίνη, το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου σπουδαστών ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Λαμίας«εκφράζει την αντίθεσή του στις ιμπεριαλιστικές μεθοδεύσεις ΗΠΑ και Ευρωπαϊκής Ενωσης και καταγγέλλει τις παρεμβάσεις τους κατά των λαών», και τονίζει: «Είμαστε αλληλέγγυοι και εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στο σκληρά δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό που αγωνίζεται για την ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ