Πέμπτη 19 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΛΟΥ
Μεθοδεύσεις κόντρα στη συνέχιση του αγώνα

Η πλειοψηφία των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΠ επιδόθηκε σε φραστικές συγκρούσεις και διέλυσαν τη συνεδρίαση της διοίκησης, πριν τη συζήτηση πρότασης της ΔΑΣ για απεργία στις 31 Οκτώβρη

Με πρόσχημα τις «τεχνητές» και ανούσιες κόντρες μεταξύ των παρατάξεων της ΠΑΣΚΕ, Αυτ. Παρέμβαση και της ΔΑΚΕ το προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Βόλου, διέκοψε συνεδρίαση της ολομέλειας του Διοικητικού Συμβουλίου, την ώρα που επρόκειτο να συζητηθεί πρόταση της ΔΑΣ για την προοπτική κλιμάκωσης των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των εργαζομένων κατά των αντεργατικών μέτρων της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα η ΔΑΣ ζήτησε από την πλειοψηφία να προτείνει στη ΓΣΕΕ, την κήρυξη 24ωρης πανεργατικής απεργίας στις 31 του Οκτώβρη, ύστερα και από τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η απεργία στις 10 του μήνα. Η πλειοψηφία, όμως της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου, εμμένοντας στη «ρότα» της συναίνεσης με την αντεργατική κυβερνητική πολιτική σε πλήρη αναντιστοιχία με την αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων μεθόδευσε τη διακοπή της συνεδρίασης, για ν' αποφύγει τη συζήτηση της πρότασης. Το «έργο» της διακοπής ανέλαβε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αντώνης Τυλιγάδας, ο οποίος «άρπαξε» ως ευκαιρία για να το φέρει εις πέρας, την ανώδυνη και χωρίς ουσία φραστική επίθεση που δέχτηκαν οι παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ και της ΑΠ από τη ΔΑΚΕ.

Η συνεναινετική πλειοψηφία δεν αρκέστηκε μόνο σ' αυτές τις μεθοδεύσεις. Στη συνέχεια ο γραμματέας του ΕΚΒ, Κ. Καραγιάννης που πρόσκειται στην Αυτ. Παρέμβαση, ενοχλημένος, προφανώς, από την επιτυχία της απεργιακής συγκέντρωσης που διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών Βόλου, άρχισε να επιτίθεται στις ταξικές δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος, αλλά και στο ΚΚΕ, επειδή στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων.

Στη συνεδρίαση της ολομέλειας, η πλειοψηφία της διοίκησης (ΠΑΣΚΕ- Αυτ. Παρεμβ.) ενέκρινε, επίσης, έναν φιλοκυβερνητικό απολογισμό δράσης, ενόψει του συνεδρίου που θα γίνει στις 10 του Νοέμβρη και τον χαρακτήρισε, μάλιστα, ως ικανοποιητικό. Τον απολογισμό καταψήφισαν η παράταξη της ΔΑΣ. Κατά ψήφισαν και 5 μέλη που πρόσκεινται στη ΔΑΚΕ, ενώ ένα ψήφισε λευκό.

Οσον αφορά στις διαδικασίες ανακήρυξης των αντιπροσώπων στο Συνέδριο του ΕΚΒ, η ΠΑΣΚΕ έφτασε στο σημείο, ν' ανακηρύξει 2 αντιπροσώπους από το Σωματείο Εργαζομένων Αστικών Λεωφορείων, η διοίκηση του οποίου είχε εκλεγεί με νόθες διαδικασίες.

Καταγγέλλοντας τις μεθοδεύσεις της συναινετικής πλειοψηφίας του ΕΚΒ κατά της συνεδρίαση της Ολομέλειας της διοίκησης, ο Τ. Τριανταφυλλάκος, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και στέλεχος της ΔΑΣ, σε δήλωσή του τονίζει: «To προεδρείο της διοίκησης του ΕΚΒ, αφού αρνήθηκε να πραγματοποιήσει απεργιακή συγκέντρωση στις 10 Οκτώβρη και φυγοδίκησε, προκαλώντας την εργατική τάξη, τώρα αρνείται την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, διαλύει την ολομέλεια εκμεταλλευόμενη τη φραστική - τεχνητή αντιπαράθεση με τη ΔΑΚΕ και καταλήγει σ' έναν ιδιότυπο χυδαίο αντικομμουνισμό, που αγγίζει τα όρια της αθλιότητας. Ενα του μένει και αυτό είναι ένα γερό «μάθημα» στο συνέδριο. Οι αντιπρόσωποι της Εργατικής Τάξης πρέπει να ενισχύσουν αποφασιστικά το ψηφοδέλτιο, που θα στηρίξει η ΕΣΑΚ, για ν' αλλάξει ριζικά πλεύση το ΕΚΒ, με τη συγκρότηση ενός αγωνιστικού ψηφοδελτίου, με τη μαζικοποίηση των Σωματείων, με την αναζωογόνηση του συνδικαλιστικού κινήματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ