Τετάρτη 4 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟΙ: «οι χθεσινές σκηνές στο λιμάνι του Πειραιά αλλά και σε άλλες πόλεις, η ομηρία κρατικών λειτουργών από διαδηλωτές δείχνουν πως υπάρχει μια κατρακύλα σε εικόνες και συμπεριφορές που αξίζουν μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΕΧΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ ΡΟΛΟ; «εκείνο που έχει νόημα, είναι πως η κυβέρνηση εξακολουθεί να έχει τη διάθεση χρησιμοποίησης της Αστυνομίας ως μηχανισμού καταστολής σε καθέναν που αντιστέκεται» (ο Γ. Παντελάκης στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΑΔΕΙΑ ΤΑΜΕΙΑ: «εκατομμύρια Αμερικανοί είναι άνεργοι, άστεγοι και έχουν καταφύγει σε συσσίτιο. Ανθρωποι που μέχρι χθες ευημερούσαν, αναζητούν οποιαδήποτε εργασία για να μην πεινάσουν. Και όλα αυτά συμβαίνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, η μόνη υπερδύναμη η οποία προτίμησε να ξοδεύσει δισεκατομμύρια των δισεκατομμυρίων σε αλλότριους σκοπούς, για άσκοπους πολέμους και για επιβολή εξευτελιστικών λύσεων σε μικρές χώρες (...) ζαλίζουν οι αριθμοί των κονδυλίων που πετάχτηκαν (...) το τραγελαφικό της ιστορίας, αναφορικά με την Κούβα, είναι ότι τα χρήματα της USAID δόθηκαν για να αγοράζουν οι επιτήδειοι στο Μαϊάμι... παλτά, καβούρια, παιγνίδια video και σοκολάτες για τους Κουβανούς αντιστασιακούς, οι οποίοι δεν τα έλαβαν ποτέ... Στη δε Κύπρο, τα αμερικανικά δολάρια δίνονταν για να σωθούν τα..."κυπριακά γαϊδούρια"!» (ο Μ. Ιγνατίου στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «ομολογώ ότι αδυνατώ να κατανοήσω γιατί το ΠΑΣΟΚ αρνείται να συμπράξει στην εφαρμογή ενός συστήματος ενισχυμένης αναλογικής από τις επόμενες εκλογές (...) με ένα σύστημα ενισχυμένης αναλογικής, η χώρα θα αποκτήσει μετεκλογικά μια κυβέρνηση η οποία θα έχει την ευχέρεια να χειριστεί τα προβλήματα του τόπου και θα κριθεί από την επίδοσή της στον τομέα αυτόν (...) ακριβώς επειδή το συμφέρον του ΠΑΣΟΚ και του τόπου κινείται στον χώρο του αυτονόητου, η άρνηση αφήνει πολλά περιθώρια ερμηνείας» (ο Γ. Πρετεντέρης στο ΒΗΜΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ