Πέμπτη 19 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Ολοι μαζί σε μέτωπο αντίστασης

Στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και στην προσυγκέντρωσή του, στην πλατεία Κάνιγγος, καλεί το Συνδικάτο τους οικοδόμους

Μαζικά στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στο Πεδίον του Αρεως, το Σάββατο 21 Οκτώβρη, στη 1 το μεσημέρι, μαζί με το ΠΑΜΕ, καλεί το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας. Η προσυγκέντρωση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι, στην Πλατεία Κάνιγγος: «Μετά την πετυχημένη 24ωρη πανεργατική απεργία στις 10 Οκτώβρη, συνεχίζουμε πιο δυνατά και μαζικά τον αγώνα για την υπεράσπιση των κατακτήσεών μας. Εντείνουμε πιο αποφασιστικά την πάλη για τη διεύρυνση των δικαιωμάτων μας», τονίζει το συνδικάτο στην προκήρυξή του.

«Εμείς οι οικοδόμοι και οι εργαζόμενοι στα τεχνικά έργα ενώνουμε τη φωνή και την αγανάκτηση μας μαζί με όλους τους εργαζόμενους, τους φοιτητές, τους μαθητές, τους αγρότες και τους επαγγελματοβιοτέχνες. Γιατί όλους μας χτυπάει η ίδια απάνθρωπη, σκληρή, αντεργατική πολιτική», επισημαίνει το Συνδικάτο και συνεχίζει: «Ο οικονομικός ιστός της χώρας καταστρέφεται, κερδοφόρες επιχειρήσεις ξεπουλιούνται ή κλείνουν. Ολο και περισσότεροι εργάτες πετιούνται στο δρόμο, μεγαλώνοντας τις ουρές των ανέργων. Οι αυξήσεις του 2% ή του 4% δε φτάνουν να καλύψουν ούτε την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων. Η αγροτική παραγωγή συρρικνώνεται, εκατοντάδες μικρά νοικοκυριά καταστρέφονται. Στην Παιδεία ορθώνονται όλο και μεγαλύτεροι ταξικοί φραγμοί στη μόρφωση. Τα δικά μας παιδιά πετιούνται έξω από τα παιδαγωγικά ιδρύματα. Η δημόσια και δωρεάν παιδεία καταστρέφεται. Η υγεία έγινε εμπορεύσιμο αγαθό, είδος πολυτελείας. Η κοινωνική αλληλεγγύη έγινε παρελθόν».

Καταλήγοντας, το Συνδικάτο Οικοδόμων τονίζει στο αγωνιστικό του κάλεσμα: «Δεν εξουσιοδοτούμε τη συμβιβασμένη πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ να παζαρεύει στο στημένο κοινωνικό διάλογο - απάτη. Δεν επιτρέπουμε σε καμιά κυβέρνηση να θυσιάσει τα δικαιώματά μας στο βωμό της Ευρωπαϊκής Καπιταλιστικής Ενοποίησης και να τα πολτοποιήσει ο οδοστρωτήρας της Οικονομικής Νομισματικής Ενοποίησης και του ΕΥΡΩ. Με την ενότητα και την πάλη μας μπορούμε να τους σταματήσουμε για να μην περάσουν και εφαρμοστούν η μερική απασχόληση, η κατάργηση του 8ωρου, 7ωρου, η καταστροφή της αγροτικής παραγωγής, να σταματήσει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, να καταργηθούν οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι...

Μπορούμε και πρέπει να δημιουργήσουμε το λαϊκό μέτωπο αντίστασης, κόντρα στο μαύρο μέτωπο, για να κρατήσουμε τις κατακτήσεις μας, να διευρύνουμε τα δικαιώματά μας, να ανοίξουμε το δρόμο για ένα καλύτερο αύριο για μας και τα παιδιά μας, για έναν κόσμο ειρηνικό, χωρίς εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ