Τετάρτη 4 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συμπληρωματική δίωξη για το σκάνδαλο των ομολόγων

Σε νέα φάση μπαίνει το σκάνδαλο με τα ομόλογα, καθώς ασκήθηκε συμπληρωματική δίωξη για το κακούργημα της απιστίας στους υπεύθυνους τριών Ταμείων, οι οποίοι φέρονται να έχουν εμπλοκή στην αγοραπωλησία «αμαρτωλών» δομημένων ομόλογων από τράπεζες.

Ο ειδικός εφέτης ανακριτής Β. Λέκκας, ο οποίος διενεργεί την έρευνα για τα ομόλογα, στις επόμενες μέρες θα αποστείλει κλήσεις για απολογία σε τουλάχιστον τέσσερις εκπροσώπους χρηματιστηριακών εταιρειών που προχώρησαν στην αγοραπωλησία υπερτιμολογημένων ομολόγων από έξι ασφαλιστικά ταμεία.

Στο μεταξύ, αναμένεται να ολοκληρωθεί η κύρια ανάκριση για το Ταμείο Ασφάλισης Ξενοδοχοϋπαλλήλων (ΤΑΞΥ) για την αγορά τριών δομημένων ομολόγων και θα ακολουθήσει η έκδοση βουλεύματος.

Υπενθυμίζεται ότι στους τελευταίους είκοσι μήνες, οπότε και ξεκίνησε η εισαγγελική έρευνα, έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε 18 πρώην μέλη διοικήσεων ασφαλιστικών ταμείων για απιστία σε βαθμό κακουργήματος. Επίσης, εκτός από τα μέλη των διοικήσεων ελέγχονται ποινικά χρηματιστές, επιχειρηματίες κ.ά. Σύμφωνα με πληροφορίες τα ταμεία στα οποία έχει επικεντρωθεί η έρευνα είναι το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων, Δημοσίων Υπαλλήλων, Πρόνοιας Υγείας, Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων, ΤΣΠΕΑΘ, Ταμείο Προσωπικού Γεωργικών Συνεταιρισμών κλπ.

Σημειώνεται, επίσης, ότι μέχρι τώρα στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας υπήρξε και μία προφυλάκιση (του πρώην προέδρου του ΤΑΞΥ), ο οποίος στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ