Πέμπτη 19 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ζεσταίνει η ... κατανόηση;

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ, που έχουμε την «πλήρη» κατανόηση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας Γιάννου Παπαντωνίου για το «κοινωνικό πρόβλημα της αύξησης των καυσίμων». Γιατί χωρίς την κατανόησή του ...τι θα κάναμε! Τι θα ...καίγαμε; Πετρέλαιο;

Οσο για το περίφημο επίδομα στους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους, για το οποίο θα αποφασίσει η κυβέρνηση στις επόμενες δύο βδομάδες, δε φανταζόμαστε να θέλουν να μας πείσουν ότι ...λύνει το πρόβλημα.

Γιατί, βέβαια, είναι πρόδηλο ότι η αύξηση των καυσίμων δε συνίσταται μόνο στην αύξηση των κοινοχρήστων των πολυκατοικιών, λόγω πετρελαίου θέρμανσης, αλλά, ταυτόχρονα, και σε όλα τα καταναλωτικά προϊόντα, μια και το κόστος τις αύξησης είναι βέβαιο ότι δε θα το πληρώσουν οι βιομηχανίες παραγωγής.

Ασε, που οι προαναφερόμενες αυξήσεις δε «χτυπούν» μόνον όσους η κυβέρνηση θα «φιλοδωρήσει» με τα ψίχουλα του επιδόματος...

ΤΩΡΑ, ΟΣΟΝ αφορά την υπόσχεση Σημίτη (αυτή που μας είπε χτες), ότι θα πάρει όλα τα κατάλληλα μέτρα προστασίας στα πλαίσια του προϋπολογισμού, μάλλον ...σαν ανέκδοτο ακούγεται.

Γιατί, βέβαια, τους γνωρίζουμε πολύ καλά τους προϋπολογισμούς των εκσυγχρονιστών. Ο ένας χειρότερος από τον άλλον. Πόσο μάλλον, που αυτός που αναμένουμε είναι προϋπολογισμός κομμένος και ραμμένος για την ΟΝΕ περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ «Ολυμπιακοί Αγώνες», τι να πει κανείς; Τη μια μέρα μας λένε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και την επομένη, ανάμεσα σε Γιάννα Αγγελοπούλου, Λαλιώτη και πρόεδρο ΤΕΕ, γίνεται χαμός!

Κι όλα αυτά δεν είναι τίποτε, μπροστά σε όσα έχουμε να ακούσουμε από εδώ και πέρα, μια και οι καταστάσεις είναι ανάλογες των μεγεθών. Μεγάλη πίτα, μεγάλα έργα, άρα πολλοί μνηστήρες και κατ' επέκταση πολλοί καυγάδες.


Γρηγοριάδης Κώστας

Οσο για τον Σημίτη, μάλλον σαν ...μαριονέτα μοιάζει μέσα στον όλο χαμό, όσο κι αν προσπαθεί κι αυτός να έχει κάποιο στοιχειώδη έλεγχο της κατάστασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ