Πέμπτη 19 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
Μαχητικά ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση!

Η συνέχιση και η κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και στον «κοινωνικό διάλογο» της απάτης δίνεται το Σάββατο στο Πεδίον του Αρεως, στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

Το Σάββατο η «καρδιά» της αντίστασης των εργαζομένων, των φτωχών αγροτών, των μικρών επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων, των συνταξιούχων και των νέων, θα χτυπήσει στην Αθήνα. Το πανελλαδικό παλλαϊκό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, που θα γίνει στη 1 το μεσημέρι στο Πεδίον του Αρεως, αποτελεί τη συνέχεια του αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή και αντεργατική κυβερνητική πολιτική.

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο επιχειρεί - και οι δηλώσεις συμμετοχής δικαιώνουν το σκοπό - να συνενώσει όλους εκείνους που πλήττονται από αυτή την πολιτική της κυβέρνησης, των πλουτοκρατών και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, να δώσει νέα ώθηση στον αγώνα τους. Μετά την απεργία στις 10 του Οκτώβρη, που έδωσε το μήνυμα της συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα, το μήνυμα της αντίστασης στα σχέδια της κυβέρνησης, η νέα κινητοποίηση του ΠΑΜΕ ανταποκρίνεται στο αίτημα και χαράζει την πορεία που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι χάραξαν, για: Την υπεράσπιση του 8ωρου, της κοινωνικής ασφάλισης, για τη διεκδίκηση 35ωρου-7ωρου-5ήμερου, υγεία και παιδεία, για την αντιμετώπιση της επίθεσης στα λαϊκά εισοδήματα, που εκδηλώνεται με οξύτητα αυτή τη στιγμή μέσα από τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων.

Στο συλλαλητήριο αναμένονται χιλιάδες λαού από όλη τη χώρα και την Αττική. Επτά προσυγκεντρώσεις γύρω από το Πεδίον του Αρεως στις 12 το μεσημέρι θα περιμένουν το πλήθος, που στη συνέχεια θα συνενωθεί στο σημείο της κεντρικής συγκέντρωσης, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς το Σύνταγμα.

Την ίδια στιγμή που το ΠΑΜΕ, με ξεκάθαρους στόχους, πρόγραμμα και προοπτική κάνει πράξη τη διάθεση αντίστασης, οι ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ επιλέγουν για άλλη μια φορά το δρόμο της καθυστέρησης, της προσπάθειας μείωσης του αγωνιστικού φρονήματος. Η πλειοψηφία της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ δεν έκανε δεκτή την πρόταση των στελεχών του ΠΑΜΕ για κήρυξη νέας απεργίας στις 31 του Οκτώβρη, επιλέγοντας απεργιακή κινητοποίηση για το δεύτερο 15ήμερο του Νοέμβρη, δίνοντας νέα περιθώρια χρόνου στην κυβέρνηση. Σήμερα συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ, όπου θα συζητηθεί και η πρόταση για τη νέα απεργία.

Στο μεταξύ, μέρα με τη μέρα πυκνώνουν οι περιοδείες στελεχών του ΠΑΜΕ, που «οργώνουν» τους χώρους δουλιάς καλώντας τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του Σαββάτου.

Συγκεκριμένα, σήμερα θα γίνουν περιοδείες στο μετρό, στους εργαζόμενους των Δήμων Περιστερίου, Καματερού, Χαλκηδόνας, Βύρωνα, Δάφνης, Αγ. Δημητρίου και στο γκαράζ του Δήμου Αθηναίων. Περιοδείες θα γίνουν επίσης στα νοσοκομεία «Αγ. Σάββας» και Γενικό Κρατικό Αθηνών, στο ΙΕΚ Χαϊδαρίου καθώς και στη βιομηχανία υποδημάτων «Ελίτ».

Πολλαπλασιάζονται επίσης και τα καλέσματα συμμετοχής στο συλλαλητήριο.

Η διοίκηση της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, χαιρετίζοντας τους εργαζόμενους που συμμετείχαν στην απεργία στις 10 του Οκτώβρη, καλεί στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και τονίζει σε ανακοίνωσή της: «Στον κλάδο μας στόχαστρο είναι η 5ήμερη βδομάδα εργασίας και το ρεπό του Σαββατοκύριακου καθώς και άλλες βασικές ρυθμίσεις της κλαδικής μας σύμβασης. Παρά την ανάγκη συνέχισης και κλιμάκωσης της πάλης, η ΓΣΕΕ τηρεί "σιγήν ιχθύος", παρά τις προτάσεις που έγιναν και παρά το μήνυμα που έστειλαν οι εργαζόμενοι με τη συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση. Γιατί κανένας διάλογος "κοινωνικός" ή μη δεν μπορεί να φέρει θετικό αποτέλεσμα αν οι εργαζόμενοι δεν είναι σε αγωνιστική δράση».

Η ΔΗΚΕΒΕ («Δημοκρατική Κίνηση Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων»), «χαιρετίζει και συμμετέχει στο πανελλαδικό παλλαϊκό συλλαλητήριο ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης. Η πολιτική προσαρμογή στην ΟΝΕ, οι λεγόμενες αλλαγές και οι αναδιαρθρώσεις στην οικονομία (απελευθέρωση της αγοράς, αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, φορολογική μεταρρύθμιση, αλλαγές στην κοινωνική ασφάλιση, στη δημόσια υγεία, στη δημόσια παιδεία, απελευθέρωση στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, μονοπώληση της μεταφοράς, το ξεπούλημα των δημόσιων επιχειρήσεων, το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς), έχουν στόχο την οικονομική και πολιτική ισχυροποίηση του μεγάλου κεφαλαίου».

Τονίζει επίσης στην ανακοίνωσή της, ότι «χρειάζεται η κοινή αντιμετώπιση εργατών, επαγγελματοβιοτεχνών, αυτοαπασχολούμενων, αυτοκινητιστών, αγροτών, συνταξιούχων, νεολαίας», για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ