Πέμπτη 5 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ - ΓΣΕΕ
Πιστοί στη λογική των κοινωνικών διαλόγων...

...Και αβροφροσύνες για ενδεχόμενο «πανεπιστήμιο της ΓΣΕΕ»

Χωρίς καμιά αναφορά στην ουσία των προβλημάτων που βιώνουν οι εργαζόμενοι σε ό,τι αφορά την εκπαίδευση των παιδιών τους, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ανακοίνωσε και επισήμως στη χτεσινή συνάντηση του προεδρείου της με τον υπουργό Παιδείας τη συμμετοχή της στο διάλογο της κυβέρνησης για την Παιδεία.

Εχουμε συνηθίσει τη συμμετοχή της ΓΣΕΕ στους κοινωνικούς διαλόγους, σχολίασε μετά τη συνάντηση η Μαρία Τζακατάκη εκ μέρους του ΠΑΜΕ και ξεκαθάρισε ότι «η ΓΣΕΕ δεν πάει σ' αυτό το διάλογο για να παρουσιάσει μια διαφορετική πολιτική, αλλά για να ...χαρίσει», ενώ κόντρα στους διαλόγους της ταξικής συναίνεσης κάλεσε τους εργαζόμενους στον αγώνα για ενιαίο 12χρονο, δημόσιο και δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά.

Για ανάγκη «εθνικής κοινωνικής συμφωνίας» στο χώρο Παιδείας έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος, κινούμενος στο πνεύμα του κοινωνικού εταιρισμού, τη στιγμή που η Παιδεία είναι ταξική όσο ποτέ και αυτός ο χαρακτήρας της οξύνεται. Από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας Α. Σπηλιωτόπουλος βρήκε στη ΓΣΕΕ «αρκετά κοινά σημεία, βάσει των οποίων μπορούμε να εργαστούμε στο μέλλον για να δανειστούμε όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα και σε επίπεδο διαλόγου, αλλά και σε επίπεδο χάραξης πολιτικών». Ως παράδειγμα ταύτισης κυβέρνησης - ΓΣΕΕ, ανέφερε τα ζητήματα της διά βίου εκπαίδευσης, τις πολιτικές δηλαδή της ΕΕ που δημιουργούν μέσα από την εκπαίδευση το μοντέλο του εργαζόμενου χωρίς δικαιώματα, ο οποίος θα συμβάλει τα μέγιστα στην αποδοτικότητα των επιχειρήσεων.

Σχετικά με την εκφρασμένη πρόθεση της ΓΣΕΕ να λειτουργήσει κάποτε η «ακαδημία» εργατοπατέρων που έφτιαξε σαν ιδιωτικό πανεπιστήμιο, ο μεν υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι θέλει «κάποια στιγμή να δούμε τη ΓΣΕΕ να έχει το δικό της Πανεπιστήμιο», ενώ ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ ισχυρίστηκε ότι «ουδέποτε η ΓΣΕΕ είπε ότι θα κάνει Πανεπιστήμιο» και πρόσθεσε ότι ο ίδιος θα ήθελε μία έδρα σε μεγάλο πανεπιστήμιο για σπουδές στο συνδικαλισμό (τον «εργατοπατερισμό» της υποταγής δηλαδή) την οποία θα χρηματοδοτούσε η ΓΣΕΕ...

  • Στο μεταξύ, τη δική τους συμβολή στο διάλογο ετοιμάζουν και οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων, που έφτιαξαν επιτροπή να επεξεργαστεί πρόταση για το Εξεταστικό, ενώ θυμίζουν ότι αντίστοιχη πρόταση είχαν καταθέσει και το 2004 (κατά την 47η Σύνοδό τους) στην τότε υπουργό Παιδείας. Μάλιστα, εισηγητής του θέματος, τότε, στους πρυτάνεις ήταν ο Γ. Μπαμπινιώτης (σημερινός «μαέστρος» του «διαλόγου») ως πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθήνας.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Θέλουν να φτιάξουν και σχολείο μεταναστών... (2009-07-22 00:00:00.0)
Αλλαγές στο μοντέλο των αναγκών της αγοράς (2009-06-30 00:00:00.0)
Στήνονται τα θεμέλια των αντιδραστικών αλλαγών (2009-02-10 00:00:00.0)
Αδογμάτιστα... υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων (2005-12-13 00:00:00.0)
Συνάντηση εφ' όλης της ύλης Σημίτη - Ευθυμίου (2002-07-23 00:00:00.0)
Επιφυλακτικοί οι πρυτάνεις (1997-01-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ