Πέμπτη 12 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΑΘΗΝΑΣ
Δουλειά στους κλάδους με αιχμή την κρίση

Περιοδείες, συσκέψεις και συζητήσεις περιλαμβάνει το πλούσιο πρόγραμμα

Με παρεμβάσεις στους τόπους δουλειάς οι ταξικές δυνάμεις πρωτοστατούν για να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση (φωτ. από απεργία ενάντια στις απολύσεις στον «Κατσέλη»)
Με παρεμβάσεις στους τόπους δουλειάς οι ταξικές δυνάμεις πρωτοστατούν για να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση (φωτ. από απεργία ενάντια στις απολύσεις στον «Κατσέλη»)
Την ανάγκη για ενίσχυση και συντονισμό της πάλης των εργαζομένων ενάντια στην εργοδοσία, την πολιτική και τα κόμματα που επιδιώκουν να φορτώσουν στους εργαζόμενους τις συνέπειες της κρίσης, αλλά και με στόχο να δυναμώσει ο αγώνας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής λαϊκής οικογένειας, αναδεικνύει η δράση των κλαδικών συνδικάτων της Αθήνας. Αξιοποιώντας την πείρα από μάχες ενάντια σε αντεργατικά σχέδια της εργοδοσίας και με καθαρή τη θέση ότι οι εργάτες δε χρωστάνε τίποτα και σε κανέναν, τα ταξικά συνδικάτα εντείνουν την παρέμβαση σε χώρους δουλειάς, με στόχο να βαθύνουν οι δεσμοί με τους εργάτες και τις εργάτριες, την αγωνιστική συσπείρωση και κινητοποίηση. Έτσι:

  • Σήμερα, το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Κλωστοϋφαντουργία, τον Ιματισμό και το Δέρμα προχωρά σε σύσκεψη με απολυμένους εργάτες του κλάδου, στις 6.30 μ. μ., στα γραφεία του (Γ' Σεπτεμβρίου και Μάρνη, 4ος όροφος). Την Κυριακή, 15 Φλεβάρη, το Συνδικάτο διοργανώνει σύσκεψη με μετανάστες από βιοτεχνίες ιματισμού, αναδεικνύοντας την επιτακτική ανάγκη οι εργάτες αυτοί που δουλεύουν σε άθλιες συνθήκες να καθορίσουν συγκεκριμένα και αποφασιστικά βήματα στην οργάνωση της πάλης τους. Η σύσκεψη θα γίνει στις 6.30 μ. μ., στο Στέκι Μεταναστών (Πατησίων 252, πλατεία Κολιάτσου).
  • Σύσκεψη για τα προβλήματα των μεταναστών συναδέλφων του κλάδου διοργανώνει και το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας, την Κυριακή, 15 Φλεβάρη, στις 11.30 π.μ. στα γραφεία του (Γ' Σεπτεμβρίου 48 και Μάρνη).
  • Την ίδια στιγμή, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών ξεκίνησε ήδη καθημερινές περιοδείες σε τόπους δουλειάς. Χτες, περιοδείες έγιναν σε ΝΟΥΝΟΥ, ΔΕΛΤΑ (γάλα), ΦΡΟΥΤΟΠ. Σήμερα, 12 Φλεβάρη, περιοδείες θα γίνουν στη ΔΕΛΤΑ (παγωτό) και ΝΕΣΤΛΕ. Αύριο, 13 Φλεβάρη, σε ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ, ΔΕΛΤΑ (Αγ. Στέφανο), ΑΜΣΤΕΛ. Τη Δευτέρα, 16/2 σε ΕΒΓΑ, ΦΟΛΙ, ΦΑΓΕ, ΒΕΝΕΤΗ, TASTY, ΝΙΚΑΣ, ΚΑΝΑΚΗ. Στις 17/2 σε ΝΟΥΝΟΥ και ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ και στις 18/2 στον ΚΑΤΣΕΛΗ. Στις 22/2 το συνδικάτο προετοιμάζει σύσκεψη με εργάτες του κλάδου στο Μενίδι.

Συζήτηση για την κρίση διοργανώνει και η Γραμματεία Λαυρεωτικής του ΠΑΜΕ την Κυριακή 15 Φλεβάρη, στις 6 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Λαυρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ