Πέμπτη 12 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Εκλογολογίας συνέχεια...

Υψηλοί τόνοι και εκλογολογία χτες στη Βουλή, στην αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που πυροδότησε τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, Θ. Πάγκαλου.

Ο Θ. Πάγκαλος κατηγόρησε την κυβέρνηση για διαρροές ειδήσεων σχετικά με τον χρόνο διενέργειας των εκλογών υποστηρίζοντας ότι θα ανακοινωθεί πρόωρη εκλογική διαδικασία τις επόμενες μέρες. Παράλληλα αναφερόμενος προσωπικά στον Γ. Σουφλιά, έκανε λόγο για υπουργούς που δεν παραβρίσκονται συστηματικά στις συνόδους υπουργών της ΕΕ μιλώντας για «ανέκδοτο στους ευρωπαϊκούς κύκλους». Εκ μέρους της ΝΔ ο Π. Παναγιωτόπουλος υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση δε σκέπτεται τις εκλογές» ενώ σημείωσε ότι «η Ελλάδα είναι παρούσα» στον διεθνή χώρο. Νωρίτερα είχε προηγηθεί κόντρα του Θ. Ρουσόπουλου με τον Θ. Πάγκαλο όταν ο τελευταίος έκανε λόγο για «τσιράκια της κυβέρνησης».

Στην πολιτική ουσία του πράγματος εστίασε - σχολιάζοντας την αντιπαράθεση - ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής. Οπως επισήμανε, στην Ευρωπαϊκή Ενωση «με βάση την αντιμετώπιση δήθεν της κρίσης, προωθούνται οι πιο αντιδραστικές πλέον εφαρμογές από την Ευρωπαϊκή Ενωση μεταξύ των οποίων είναι και η εκ περιτροπής εργασία, ένα νόμο τον οποίο είχε ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ το 1998 και που ήταν μια συνέχιση μιας απόφασης για μερική απασχόληση που είχε ψηφίσει η Νέα Δημοκρατία». Παράλληλα, αναφερόμενος στην υποτιθέμενη κόντρα ανάμεσα στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και τον επίτροπο Αλμούνια, για το πρόγραμμα σταθερότητας, τόνισε ότι γίνεται συζήτηση, «λες και οι αποφάσεις που υλοποιεί ο Αλμούνια και η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν έχουν τη σύμφωνη γνώμη για όλες αυτές τις αντιδραστικές, αντιλαϊκές πολιτικές και των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ