Πέμπτη 12 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ενισχύονται τα στεγανά στις Ενοπλες Δυνάμεις

Ανοίγει «παράθυρο» για περαιτέρω ενίσχυση των στεγανών στις Ενοπλες Δυνάμεις το Προεδρικό Διάταγμα που εγκρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας και αφορούσε τον κανονισμό πειθαρχίας της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ειδικότερα, το ΣτΕ έκρινε συνταγματική διάταξη που απαγορεύει σε αξιωματικούς και σμηνίτες της Πολεμικής Αεροπορίας να διαβάζουν στα στρατόπεδα εφημερίδες και περιοδικά που στρέφονται κατά της μορφής του πολιτεύματος, των πολιτειακών θεσμών και του θεσμού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ωστόσο, η διάταξη αυτή ανοίγει το δρόμο για διάφορες ερμηνείες και μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω περιορισμό των δημοκρατικών δικαιωμάτων στις Ενοπλες Δυνάμεις.

Επίσης, η απόφαση διευκρινίζει ότι οι στρατιωτικοί μπορούν να διαβάζουν τα παραπάνω έντυπα στο σπίτι τους, χωρίς να τα γνωστοποιούν σε τρίτα πρόσωπα.

Το ΣτΕ επεξεργάστηκε και δεύτερο Προεδρικό Διάταγμα για τις μεταθέσεις του Λιμενικού Σώματος, όπου το δικαστήριο έκρινε παράνομη διάταξη που έδινε το δικαίωμα σε πολύτεκνους και συνδικαλιστές να υπηρετούν υποχρεωτικά στον τόπο επιλογής τους, ανεξαρτήτως των αναγκών της υπηρεσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ