Πέμπτη 12 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αναλύσεις - «βούτυρο» για το κεφάλαιο

Γρηγοριάδης Κώστας

«Τους υπενθυμίζουμε ότι την παγκόσμια οικονομική κρίση τη δημιούργησαν τα "golden boys" του χρηματοπιστωτικού συστήματος υπερμεγεθύνοντας τα κέρδη του κεφαλαίου. Η δημόσια συγγνώμη τους δεν αρκεί! Δεν είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε τη δική τους κρίση»... Το παραπάνω απόσπασμα προέρχεται από την ανακοίνωση που εξέδωσε χτες η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Αθήνας σχετικά με τις «συστάσεις» της Κομισιόν στα κράτη μέλη να κάνουν χρήση της εκ περιτροπής εργασίας.

Οι... αναλύσεις της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας στο μεγαλύτερο Εργατικό Κέντρο της χώρας - ανάλογες είναι και αυτές της ΓΣΕΕ - για το χαρακτήρα της οικονομικής κρίσης δείχνουν το μέγεθος της κοροϊδίας που επιχειρούν οι εργατοπατέρες σε βάρος των εργαζόμενων, αλλά και το ρόλο που έχουν αναλάβει οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες προκειμένου να αποπροσανατολιστεί το κίνημα, να μη δει και να μη χτυπήσει το κύριο. Το οποίο δεν είναι άλλο από την υπερσυσσώρευση κεφαλαίου, η οποία αποτελεί και την αιτία της σημερινής οικονομικής κρίσης, φαινόμενο αναπόφευκτο στον καπιταλισμό.

«Βαράτε τα "golden boys" και αφήστε το κεφάλαιο στην ησυχία του» λένε οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες, αφήνοντας ορθάνοιχτο το έδαφος στους εργοδότες να ποδοπατήσουν δικαιώματα στο όνομα της κρίσης. Επιβεβαιώνεται ότι ο ρόλος τους είναι επικίνδυνος, ιδιαίτερα όσο πλησιάζει η κρίση. Γεγονός που καθιστά επιτακτική ανάγκη να τους πετάξουν οι εργαζόμενοι από το σβέρκο τους. Είναι η ελάχιστη προϋπόθεση για την ανασύνταξη του κινήματος, ώστε να δώσουν με αξιώσεις τη μάχη ενάντια στην προσπάθεια του κεφαλαίου και των κομμάτων του να φορτώσουν την κρίση στις πλάτες των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ