Σάββατο 14 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Διά περικοπών ... «στήριξη» του πολιτισμού

«Μαύρα» είναι τα «μαντάτα» για την κρατική χρηματοδότηση στον πολιτισμό, όπως προκύπτει από τη χτεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού, Κ. Καραμανλή με τον υπουργό Πολιτισμού, Α. Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Ο ελληνικός πολιτισμός είναι η πηγή, η μεγάλη πηγή πλούτου για τη χώρα μας και οφείλουμε ιδιαίτερα σ' αυτές τις δύσκολες ώρες, τις κρίσιμες για την οικονομία μας, να τον αναδείξουμε ακόμα περισσότερο και να τον αξιοποιήσουμε στο έπακρο», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο υπουργός. Αλλά όταν ρωτήθηκε για τα κονδύλια, η ...«επική ρητορική» μαζεύτηκε: «Ασφαλώς και κάνουμε τις αναγκαίες περικοπές εκεί που μπορούμε. Αλλά από την άλλη πλευρά, οι βασικές ανάγκες θα ικανοποιηθούν απολύτως»! Αρα, η «ανάδειξη» και η «αξιοποίηση» περνά μέσα από τις περικοπές!

Επιπλέον, από την παραπάνω δήλωση προκύπτει ότι η κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να ενισχύει αυτό που η ίδια θεωρεί ως «βασικές» πολιτιστικές ανάγκες, γεγονός που δεν αφήνει περιθώριο «παρερμηνειών», αφού οι πολιτιστικές προτεραιότητες του αστικού κράτους βρίσκονται σε αντίθεση και είναι εχθρικές προς τη στήριξη του πολιτισμού προς όφελος του λαού.

Τέλος, η «είδηση» - με την τρέχουσα δημοσιογραφική έννοια - είναι η υπουργική αναγγελία ότι τα εγκαίνια του Μουσείου Ακρόπολης θα γίνουν στις 20 Ιουνίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ