Σάββατο 14 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εμπλοκή ΕΚΕΘΕΧ - ΔΗΠΕΘΕ

Την εμπλοκή στην υπογραφή της «Προγραμματικής Συμφωνίας» με τα ΔΗΠΕΘΕ συζήτησε το ΔΣ του Εθνικού Κέντρου Θεάτρου και Χορού (ΕΚΕΘΕΧ). «Μολονότι αρκετά ΔΗΠΕΘΕ είχαν ήδη υπογράψει τη σχετική συμφωνία» - όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΕΚΕΘΕΧ - η ΚΕΔΚΕ ενημέρωσε το ΕΚΕΘΕΧ για «διαφωνίες της» επί ορισμένων σημείων. Σύμφωνα με πληροφορίες, μια από τις διαφωνίες είναι ότι το ΕΚΕΘΕΧ ήθελε να κρατάει ποσοστό από την επιχορήγηση για τις ανάγκες του.

Ο πρόεδρος του ΕΚΕΘΕΧ Γ. Δραγώνας και ο Κ. Τζανακούλης (δήμαρχος Λάρισας, αντιπρόεδρος της ΚΕΔΚΕ), σε συνάντησή τους συμφώνησαν να ορίσουν εκπρόσωπό τους, προς αναζήτηση κοινά αποδεκτής λύσης. Από πλευράς ΕΚΕΘΕΧ τη διαπραγμάτευση θα διενεργήσει ο Απόστολος Βέττας (μέλος του ΔΣ).

Ο πρόεδρος του ΕΚΕΘΕΧ συναντήθηκε, επίσης, με τον υπουργό Πολιτισμού, Αντώνη Σαμαρά και τον γγ του ΥΠΠΟ, Θοδωρή Δραβίλλα και συζήτησαν οικονομικά θέματα του Κέντρου. Συμφωνήθηκε η άμεση καταβολή 3 εκατ. ευρώ. Οπως αναφέρει το ΕΚΕΘΕΧ, αυτά τα χρήματα είναι «προς κάλυψη των - κατά την κρίση του ΕΚΕΘΕΧ - περισσότερο επειγουσών αναγκών». Ετσι, μαζί με τα 3.250.000 ευρώ για τα ΔΗΠΕΘΕ, το ΕΚΕΘΕΧ θα λάβει, μέσα στο α΄ τρίμηνο του 2009, συνολικά 6.250.000 ευρώ.

Οπως ανακοινώνει το ΕΚΕΘΕΧ θα καταβληθούν άμεσα τα εξής ποσά: Εξόφληση του υπολοίπου 50% των οφειλομένων επιχορηγήσεων της περιόδου 2007-2008 προς τις θεατρικές και χορευτικές ομάδες και εξόφληση, ή καταβολή έναντι, για τις εξής εκκρεμότητες: «Η νέα Σκηνή» (Λ. Βογιατζή) για την ανακατασκευή του θεάτρου. ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας για την περσινή παράστασή του, «Μήδεια» (σ.σ. τα λάθη πληρώνονται ακριβά...). «Σύστημα Αθήνα», για την υλοποίηση του προγράμματός του. Κέντρο Μελέτης Αρχαίου Δράματος «Δεσμοί», για την κάλυψη οφειλών του. Κάλυψη των λειτουργικών εξόδων του ΕΚΕΘΕΧ για το α΄ εξάμηνο του 2009.

Για το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας και το «Θεατρικό Μουσείο» θα γίνουν ξεχωριστές συναντήσεις, ενώ για τις επιχορηγήσεις 2008-2009 και 2009-2010 το ΕΚΕΘΕΧ θα περιμένει τις αποφάσεις του ΥΠΠΟ. Επίσης, το Κέντρο ενημέρωσε τον υπουργό για τα θέματα αποπεράτωσης του «Σχολείου» της Ειρήνης Παππά και την ανάγκη μεταστέγασης του «Θεατρικού Μουσείου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ