Τρίτη 17 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΚ
Με νέες επιθέσεις ολοκληρώθηκε η Ασούρα

ΒΑΓΔΑΤΗ.--

Δύο νέες επιθέσεις κατά σιιτών προσκυνητών προστέθηκαν χτες, στο μπαράζ βομβιστικών ενεργειών κατά σιιτών που σημάδεψε τις τελευταίες μέρες της 40ήμερης γιορτής της Ασούρα. Οι χτεσινές επιθέσεις σημειώθηκαν εντός της ιρακινής πρωτεύουσας, στις σιιτικές συνοικίες Σαντρ Σίτι και αλ Καμαλίγια.

Στόχος των εκρήξεων έγιναν δύο μικρά λεωφορεία που μετέφεραν σιίτες προσκυνητές με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οκτώ άτομα και να τραυματιστούν 24. Από τις επιθέσεις που σημειώθηκαν την περασμένη βδομάδα πέριξ ή εντός της Καρμπάλα, όπου λάμβαναν χώρα οι εκδηλώσεις για τον τερματισμό της Ασούρα, σκοτώθηκαν, συνολικά, άλλα 60 άτομα, όλοι σιίτες προσκυνητές. Και αυτό παρά το γεγονός ότι η ιρακινή κυβέρνηση είχε αναπτύξει στην ευρύτερη περιοχή περισσότερους από 40.000 στρατιώτες.

Την ίδια στιγμή, η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή ανακοίνωσε ότι εντός των επομένων ημερών θ' ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών της 31ης Γενάρη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, επισημάνθηκαν ορισμένα «περιστατικά νοθείας» (χαρακτηριστικά αναφέρθηκε ότι ακυρώθηκαν όλα τα ψηφοδέλτια σε 30 εκλογικά τμήματα), αλλά το ποσοστό κρίθηκε αμελητέο και δεν επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα που αναδεικνύει σε μεγάλο νικητή το σιιτικό κοσμικό κόμμα του πρωθυπουργού Μάλικι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ