Παρασκευή 20 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Επιμένει να δώσει στον Βωβό το κτήμα «Θων»

Την απόφασή της να παραδώσει στον μεγαλοεπιχειρηματία Μπ. Βωβό το μισό του εναπομείναντος του κτήματος ΘΩΝ, επαναβεβαίωσε χτες η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αθηναίων. Παρά τις έντονες αντιδράσεις, τόσο των κατοίκων, όσο και των υπολοίπων δημοτικών παρατάξεων, η δημοτική αρχή, όχι μόνο δεν άλλαξε την απόφαση, που είχε πάρει σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, αλλά, αντιθέτως, προκλητικά ισχυρίστηκε ότι τουλάχιστον κατάφερε να σώσει 2 περίπου στρέμματα (από τα οχτώ συνολικά) του κτήματος. Το θέμα συζητήθηκε εκτός ημερησίας διατάξεως κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, ο Νικ. Γιατράκος είπε ότι η παραπάνω απόφαση εντάσσεται «σε πλαίσιο στρατηγικής που έχει χαράξει ο Δήμος, διεξάγοντας σκληρό αγώνα με το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ», προκειμένου αυτό να πληρώσει όλο το ποσό της απαλλοτρίωσης.

Απαντώντας στους ισχυρισμούς του Νικ. Γιατράκου, η δημοτική σύμβουλος της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», Ζωή Βαλάση τόνισε: «Εμείς - αλλά και οι κάτοικοι - λέμε όχι στα παιχνίδια μεταξύ ΥΠΕΧΩΔΕ και Δήμου Αθηναίων για το ποιος θα πληρώσει. Εμείς θέλουμε πράσινο στην περιοχή και όχι απλώς έναν κοινόχρηστο χώρο».

Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο Μιχ. Ζωίδης, μιλώντας εκ μέρους των κατοίκων των Ανω Αμπελοκήπων ως γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής: «Η απόφαση που έχει πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο - τόνισε - είναι λανθασμένη ακόμη και από άποψη τακτικής. Ετσι, η Δημοτική Αρχή δε θα πρέπει να υποχωρεί σε κάθε δυσκολία που αντιμετωπίζει. Αντιθέτως, θα πρέπει να ενστερνιστεί την άποψη των κατοίκων και να μην επιτρέψει να χτιστεί ούτε ένα τετραγωνικό του παραπάνω χώρου. Θα πρέπει να συστρατευθεί με τους κατοίκους των Ανω Αμπελοκήπων και να ξεκινήσουν μαζί έναν αγώνα, προκειμένου να αποκτήσουν τους απαραίτητους πόρους από την κυβέρνηση».

Τη θέση αυτή προασπίστηκε και ο πρόεδρος της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών - Πειραιά Θ. Κατριβάνος, αφού σε σύντομη τοποθέτησή του - και αφού μετέφερε την πρόσφατη απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, να γίνει πράσινο το κτήμα ΘΩΝ - τόνισε: «Μην αφήσετε να καταληφθεί και ο εναπομείναν χώρος». Ενώ σε άλλο σημείο είπε: «Μην διστάσετε να προχωρήσετε με θάρρος».

Τελικά, η Δημοτική Αρχή, εμμένοντας στις απόψεις τις, αποφάσισε το θέμα να συζητηθεί ξανά σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, αφού έχουν προηγουμένως ολοκληρωθεί οι συναντήσεις μεταξύ του Δήμου και του ΥΠΕΧΩΔΕ.

«Τέλος» τα περίπτερα

Σε μια ακόμη προσπάθεια εξάλειψης των μικρών επιχειρήσεων και την αντικατάστασή τους από μεγαλοεπιχειρήσεις, η Δημοτική Αρχή αποφάσισε την παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων για τοποθέτηση περιπτέρων πώλησης Τύπου στα δύο πρακτορεία διακίνησης Τύπου. Με μια κουβέντα, όπως είπε και ο Περ. Κοροβέσης, δημοτικός σύμβουλος με τη «Συμπαράταξη για την Αθήνα», με αυτή την απόφαση «χτυπάνε τα μικρά επαγγέλματα με στόχο να φτιάξουνε δεκάδες καταστήματα τύπου "Σούπερ Μάρκετ" τα οποία θα πουλάνε τα πάντα, μέχρι και CD».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ