Τετάρτη 18 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ
Διάκριση παιδικού εικαστικού έργου

Αλλη μια διάκριση προστέθηκε στο Εργαστήριο Παιδικής Τέχνης - Τμήμα Παιδικής Ζωγραφικής του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Νίκαιας (ΠΚΔΝ). Για δεύτερη φορά τα τελευταία χρόνια, μια μαθήτρια του εργαστηρίου, η 11χρονη Χρύσα Δεονά, διακρίθηκε πανελλαδικά στο ετήσιο Διεθνές Σχολικό Πρόγραμμα Τέχνης της Uniliver. H μαθήτρια θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη Διεθνή Εκθεση Παιδικής Τέχνης, που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλη στην Πινακοθήκη του Tate Modern του Λονδίνου. Η έκθεση αναδεικνύει ένα πανόραμα της παιδικής δημιουργίας σε παγκόσμιο επίπεδο, αποτελώντας ταυτόχρονα συνάντηση και συνομιλία διαφορετικών πολιτισμών. Η Χρύσα Δεονά δημιούργησε μια κινούμενη εικόνα (animation), με τίτλο «Ο χώρος μου», την οπτικοακουστική επεξεργασία της οποίας έκανε η βοηθός του εργαστηρίου -εικαστικός Εύη Αθανασίου, με τη γενική επίβλεψη της υπεύθυνης του εργαστηρίου - εικαστικού Τζούλιας Αθανασάκη.

Το 2006 το Εργαστήριο διακρίθηκε πανελλαδικά με το έργο της οκτάχρονης τότε Μαρίας Καρατζογλίδη «Η ειρήνη και η χαρούμενη καρδιά της», με την επιλογή του έργου της να παρουσιαστεί στο Λονδίνο.

Το Εργαστήριο Παιδικής Τέχνης του ΠΚΔΝ, με πολυετή δραστηριότητα στον τομέα της εικαστικής παιδείας και στη δημιουργική απασχόληση των παιδιών του Δήμου Νίκαιας, απασχολεί σε καθημερινή βάση ένα μεγάλο αριθμό παιδιών και έχει να επιδείξει ένα πολύπλευρο έργο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ