Τετάρτη 18 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αλληλέγγυοι στον αγώνα τους

Μετά την αλληλεγγύη που εξέφρασαν οι εργαζόμενοι στην Εθνική Λυρική Σκηνή και στο Εθνικό Θέατρο, στους ηθοποιούς και όλους τους εργαζόμενους στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, που απεργούν για τα μισθολογικά και θεσμικά αιτήματά τους, το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ) εκφράζει την αλληλεγγύη του στους δίκαιους αγώνες των εργαζομένων στο ΚΘΒΕ για τη σύναψη νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες τους.

«Είναι χρέος τους να αντιστέκονται» - σημειώνει στην ανακοίνωσή του το ΔΣ του ΣΕΗ - «στο ψευτοδίλλημα που τους θέτει η Διοίκηση του ΚΘΒΕ, λέγοντάς τους ότι "η βιωσιμότητα του θεάτρου εξαρτάται από τη στήριξη των εργαζομένων", παροτρύνοντάς τους να αποδεχτούν αυξήσεις πείνας. Η αποφασιστικότητα και συσπείρωση των εργαζομένων θα επιφέρει σύντομα θετικά αποτελέσματα. Θεωρούμε τον αγώνα τους για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μονόδρομο και θα είμαστε δίπλα τους, όπως οφείλουμε, όποτε μας χρειαστούν.

Θυμίζουμε ότι οι ηθοποιοί και εργαζόμενοι στο Θέατρο (τεχνικοί, διοικητικοί κ.ά.) αγωνίζονται για 5η εβδομάδα, με στάσεις εργασίας, διεκδικώντας την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, ζητώντας αύξηση αποδοχών κατά 6,5%, ενώ η διοίκηση τονίζει ότι δεν μπορεί να δώσει μεγαλύτερη του 4%, ισχυριζόμενη μάλιστα ότι αν αποδεχτεί το αίτημά τους το ΚΘΒΕ θα βρεθεί σε «πλήρη αδυναμία συνέχισης της λειτουργίας του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ