Παρασκευή 20 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Την Κυριακή οι πολιτικοί μηχανικοί ψηφίζουν «Πανεπιστημονική»

Οι 15.000 πολιτικοί μηχανικοί της χώρας ψηφίζουν την Κυριακή για την ανάδειξη των νέων οργάνων διοίκησης του Συλλόγου τους (Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας) για τη διετία 2000-2002. Η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Πολιτικών Μηχανικών» καλεί όλους τους πολιτικούς μηχανικούς να την ενισχύσουν, να πουν «όχι» στην ανεργία, «ναι» στην ανάπτυξη για το λαό και την Ελλάδα και όχι για την Ευρωπαϊκή Ενωση, να βάλουν την αγωνιστική τους σφραγίδα ώστε να πάψει ο σύλλογος να είναι «σφραγίδα», να γίνει πραγματικός υπερασπιστής των συμφερόντων των εργαζομένων πολιτικών μηχανικών και όχι μαριονέτα συνδιαχείρισης της εξουσίας.

Στη διακήρυξή της η «Πανεπιστημονική» καλεί τους πολιτικούς μηχανικούς σε έναν πολυμέτωπο αγώνα, κοινωνικά δίκαιο και αναγκαίο για:

  • Την αντιμετώπιση των επιταγών της ΕΕ για τη συρρίκνωση της βιομηχανίας της χώρας, το ξεπούλημα του ΟΤΕ, της ΔΕΗ και άλλων ΔΕΚΟ.
  • Την κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου 2084.
  • Την αντιμετώπιση με αγωνιστική δράση της ανεργίας, της υποβάθμισης και της υποαπασχόλησης των συναδέλφων, κυρίως των νέων μηχανικών.
  • Τη στήριξη των συναδέλφων που υπηρετούν στο δημόσιο τομέα για την οικονομική και επιστημονική αναβάθμιση και την αναβάθμιση των υπηρεσιών.
  • Την ανάληψη αγωνιστικής δράσης που να αποκρούει το λάδωμα στις συναλλαγές, στις εργολαβίες και τις μελέτες, τη διεκδίκηση πραγματικής διαφάνειας και δίκαιου τρόπου ανάθεσης των μελετών.
  • Την υπογραφή και εφαρμογή αξιοπρεπών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
  • Την προάσπιση του κώδικα των αμοιβών, την αύξηση των αμοιβών μελέτης-επίβλεψης ιδιωτικών έργων, τον άμεσο διπλασιασμό των αμοιβών στατικής επίβλεψης, που αποτελεί βασική προϋπόθεση αναβάθμισης των κατασκευών ιδιωτικών έργων.
  • Τη διεκδίκηση ουσιαστικής αντισεισμικής θωράκισης, κόντρα στην εφαρμογή πολιτικής διαχείρισης των προβλημάτων του σεισμού, που είναι αντίθετη με τα λαϊκά συμφέροντα.
  • Την προστασία του Λεκανοπεδίου Αττικής από τα μεγαθήρια των αθλητικών εγκαταστάσεων για τους Ολυμπιακούς του 2004, την αποκάλυψη των αποικιοκρατικού τύπου συμβάσεων για τα λεγόμενα μεγάλα έργα, που είτε εκτελούνται είτε κατασκευάζονται στο νέο «μεγάλο φαγοπότι».
  • Τη συμμετοχή του Συλλόγου στο φιλειρηνικό κίνημα.
Το ψηφοδέλτιο

Το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της «Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Πολιτικών Μηχανικών» είναι το εξής: Για το Διοικητικό Συμβούλιο: Αγαθαγγελίδης Πέτρος, Αγγουροδήμος Δημήτρης, Αποστόλου Βασιλική, Βαδαλούκας Γεώργιος, Βαρουτσής Σταύρος, Γαβριήλ Νικόλαος, Γεωργαράκος Γεώργιος, Γεωργαράκος Ηλίας, Γράψας Ευθύμιος, Δανδουλάκη Μιράντα, Δημητριάδου Σταματία, Ζήκου Αμαλία, Ζιώγας Απόστολος, Ζιώγας Χαράλαμπος, Θεοδωρίδης Ιωάννης, Ιωάννου Ιωάννης, Καραβάκης Σπυρίδων, Κολιούσης Σωτήριος, Κολοκοτρώνης Παναγιώτης, Κονταργύρης Κων/νος, Κορδά Παναγιώτα, Κότσαρης Δημήτριος, Κόττα-Γαβρά Δέσποινα, Κουτζής Δημήτριος, Κουφογεωργίου-Κοσκινά Δήμητρα, Κυλάφης Νικόλαος, Κωστόπουλος Ιωάννης, Λεμπέσης Χρήστος, Λεσπουρίδης Πυθαγόρας, Λιώρης Δημήτριος, Μακρόπουλος Νίκος, Μενεγάκης Ιωάννης, Μηλιαρονικολάκη Ελένη, Μίχος Αγησίλαος, Μουσχούρος Νείλος, Μυλωνάς Κων/νος, Ντούβλης Γεώργιος, Ξαρχάκου-Λαγωνίκα Σταυρούλα, Ορφανός Στέλιος, Πανάγος Δημήτριος, Παπαγιάννης Ιωάννης, Παπατσώρης Ιωάννης, Παπαχρήστου Αικατερίνη, Παπούλια Αθηνά, Περδικάρης Ιωάννης, Πετρομελίδης Κων/νος, Ρήγα Ουρανία, Ρήγας Γρηγόριος, Ρίζου Κων/να, Σεχρεμέλης Νικόλαος, Σιώτα Αργυρή, Τελειώνης Χρήστος, Τζαβέλλα Αικατερίνη, Τζαβέλλα Ιωάννα, Τούρβαλη Μαρίς, Τσοκανάς Βασίλειος, Φαλαγγάρης Διονύσιος, Φανουράκης Κων/νος, Χρυσοβιτσάνος Νικόλαος, Ψυχάρης Παναγιώτης.

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή: Καστραντάς Γεώργιος και Κοσμόπουλος Ηλίας.

Να σημειώσουμε ότι η ψηφοφορία θα διεξαχθεί σε 47 τμήματα σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων τα έξι στην Αθήνα, στο κτίριο Γκίνη του ΕΜΠ. Τα εκλογικά τμήματα στην περιφέρεια θα είναι οι 18 έδρες των Περιφερειακών Τμημάτων του ΤΕΕ, Αγρίνιο, Βόλος, Ηράκλειο, Γιάννενα, Καβάλα, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Κοζάνη, Κομοτηνή, Λαμία, Λάρισα, Μυτιλήνη, Πάτρα, Ρέθυμνο, Ρόδος, Τρίπολη, Χανιά. Στη Θεσσαλονίκη στο ξενοδοχείο «ΗΛΕΚΤΡΑ» και στις πόλεις Αγ. Νικόλαο, Αμφισσα, Αρτα, Αλεξανδρούπολη, Βέροια, Δράμα, Εδεσσα, Καρδίτσα, Κόρινθο, Κω, Λιβαδειά, Νάξο, Ναύπλιο, Ξάνθη, Πύργο, Σάμο, Σέρρες, Σπάρτη, Σύρο, Τρίκαλα, Φλώρινα, Χαλκίδα και Χίο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ