Τετάρτη 18 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΗΠΑΚ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ
Διακήρυξη μπροστά στο συνέδριο της Ομοσπονδίας

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες στους συλλόγους των πανεπιστημιακών μπροστά στο 9ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας τους (ΠΟΣΔΕΠ), που θα γίνει στις αρχές Μάρτη. Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (ΔΗΠΑΚ), μπροστά στο συνέδριο της Ομοσπονδίας, απευθύνεται κύρια στο κομμάτι εκείνο των πανεπιστημιακών που δε φιλοδοξούν να ανέβουν τα σκαλιά της νέας επιχειρηματικής πανεπιστημιακής ιεραρχίας, αλλά προσηλωμένοι στη διδασκαλία και την επιστήμη τους θέλουν να κατακτήσουν τον κοινωνικό τους ρόλο στον αντίποδα των μονοπωλιακών σχεδιασμών.

Με τη διακήρυξή της μπροστά στο συνέδριο, η ΔΗΠΑΚ κάνει μια εκτίμηση της κατάστασης στην ανώτατη εκπαίδευση, της δράσης της ΠΟΣΔΕΠ τα τελευταία χρόνια και ασκεί εμπεριστατωμένη κριτική στις άλλες δυνάμεις που δρουν στους πανεπιστημιακούς. Μεταξύ άλλων τονίζει: «Η ΔΗΠΑΚ είχε καταστήσει σαφές σε κάθε κατεύθυνση και σχεδόν, σε κάθε συνεδρίαση της ΔΕ της ΠΟΣΔΕΠ, πως δεν έχει προωθήσει καμιά συνεργασία με καμιά άλλη δύναμη του πανεπιστημιακού κινήματος. Αλλωστε, δεν προέκυψε η ανάγκη για μια τέτοια ενέργεια μια και οι θέσεις της ΔΗΠΑΚ είχαν αναγνωριστεί από καιρό για την ορθότητά τους, η πολιτική της στάση ήταν και είναι σαφής, σταθερή και διαχρονικά κατασταλαγμένη. Κατέθεσε τις θέσεις της, διεκδικούσε την υιοθέτησή τους από την ΠΟΣΔΕΠ, εξέφραζε τις κριτικές της παρατηρήσεις για κάθε παράταξη, τις διαφωνίες της, αλλά και κατάγγειλε την απαράδεκτη στάση της ΚΙΠΑΝ και της ΑΡΜΕ ως κυβερνητικών φερεφώνων μέσα στην ΠΟΣΔΕΠ».

Καθώς είναι φανερή από δημοσιεύματα συγκεκριμένων συγκροτημάτων του Τύπου και από τη δράση των άλλων δυνάμεων, ότι επιχειρείται η ανατροπή των όποιων θετικών αποφάσεων έχει πάρει μέχρι τώρα η Ομοσπονδία ενάντια στις αναδιαρθρώσεις στην ανώτατη εκπαίδευση, η ΔΗΠΑΚ καλεί τους πανεπιστημιακούς: «Να υπερασπιστούν τις θέσεις της ΠΟΣΔΕΠ και να δυναμώσουν παραπέρα τη ΔΗΠΑΚ, ως τη μόνη δύναμη του πανεπιστημιακού κινήματος που μπορεί να εγγυηθεί μια πραγματικά επιθετική πορεία της ΠΟΣΔΕΠ, σύγκρουσης με τις αντιδραστικές πολιτικές απ' όπου κι αν προέρχονται, για μια Δημόσια Δωρεάν Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ημερίδα στήριξης των κυβερνητικών επιλογών (2011-01-20 00:00:00.0)
Ανώτατη Εκπαίδευση για τις ανάγκες του λαού (2011-01-13 00:00:00.0)
Το 9ο Συνέδριο της ΠΟΣΔΕΠ και τα καθήκοντα του κινήματος (2009-03-22 00:00:00.0)
Κρίση και εκφυλισμός (2009-03-21 00:00:00.0)
Γενικώς φαίνεται να καλεί σε αγώνα (2008-05-27 00:00:00.0)
Με επίκεντρο το δημόσιο πανεπιστήμιο (2005-01-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ