Τετάρτη 18 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ»
Προτεραιότητα στις υποδομές για τους εργαζόμενους

Συνέντευξη του επικεφαλής της «Συμπαράταξης», Στέλιου Λάμπρου, στο δημοτικό ραδιοσταθμό

Οι προτεραιότητες της διοίκησης του Δήμου Αθηναίων, θα έπρεπε να είναι η ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών των εργαζομένων της πρωτεύουσας και όχι η εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων. Σε αυτό το πνεύμα, μίλησε ο Στέλιος Λάμπρου, επικεφαλής της «Αγωνιστικής Αριστερής Οικολογικής Συμπαράταξης για την Αθήνα», για τα δύο ζητήματα που απασχολούν αυτήν την περίοδο το δήμο - δηλαδή, την κατασκευή του γηπέδου της ΠΑΕ ΠΑΟ και τον υπόγειο χώρο στάθμευσης στο παρκάκι «Λέλας Καραγιάννη» (Κύπρου και Πατησίων) - με συνέντευξή του στο δημοτικό ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84».

Συγκεκριμένα, για το γήπεδο της ΠΑΕ ΠΑΟ, ο επικεφαλής της «Συμπαράταξης», επισήμανε πως «έχει συζητηθεί πριν πολλά χρόνια και του Γουδή και μετά το Ελληνικό». Και συμπλήρωσε: «Ο Ελαιώνας αφέθηκε συνειδητά να υποβαθμιστεί. Είναι 9.000 στρέμματα που θα μπορούσαν να είναι ένας μεγάλος πνεύμονας πρασίνου για την Αθήνα».

Για να τονίσει, στη συνέχεια ότι «ο ΠΑΟ είναι μια ανώνυμη εταιρεία, μπορεί να αγοράσει οικόπεδα, γη και εφόσον το επιτρέπουν οι πολεοδομικές ρυθμίσεις της περιοχής να χτίσει 10 γήπεδα, όχι ένα». Ομως, «ο δήμος δεν έχει καμιά δουλειά να ασχολείται με αυτού του είδους τα ζητήματα, όταν υπάρχουν δύο γήπεδα για 37 ερασιτεχνικά σωματεία σε ολόκληρη την Αθήνα, όταν υπάρχει το 12% των σχολείων με διπλοβάρδια, όταν δύο χιλιάδες αιτήσεις παιδιών δεν ικανοποιήθηκαν για βρεφονηπιακούς σταθμούς, γιατί δεν υπάρχουν βρεφονηπιακοί σταθμοί. Εμείς λέμε ότι είναι άλλες οι προτεραιότητες, είναι οι προτεραιότητες των κοινωνικών υποδομών για τους Αθηναίους, για τη νεολαία και όχι για ένα γήπεδο της ΠΑΕ».

Αναφορικά, δε, για τον υπόγειο χώρο στάθμευσης στο παρκάκι των οδών Κύπρου και Πατησίων, σημείωσε: «Χρειάζονται πάρκινγκ. Εμείς λέμε, λοιπόν, ότι για τα πάρκινγκ πρέπει να αγοραστούν οικόπεδα και να γίνουν περιφερειακά, που να τροφοδοτούν τους κορμούς της δημόσιας συγκοινωνίας». Και πρόσθεσε: «Το πάρκο Κύπρου και Πατησίων ήταν ένας χώρος χαρακτηρισμένος πρασίνου και δίνεται σε μια ιδιωτική εταιρεία με τη μέθοδο της αυτοχρηματοδότησης, ώστε για 30 χρόνια να εκμεταλλευτεί η εταιρεία το χώρο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ